Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s värvningsbomb - Bangura återvänder

Foto: Emil Andersson

Teteh Bangura

Säsongen 2011 gjorde Teteh Bangura 15 ligamål på 18 matcher för AIK.

Nu återvänder han till klubben.

- AIK är mitt hem, säger Teteh bangura till fotbollskanalen.se

Teteh Bangura blev en stor publikfavorit när han 2011 gjorde 15 allsvenska mål på 18 matcher innan han såldes för 24 miljoner till Bursaspor vilket är AIK:s största försäljning någonsin. Efter två år utomlands, med spel i Turkiet och Israel, är det nu klart att han återvänder till Solnalaget.

Teteh Bangura och AIK har under flera veckor haft en dialog om att anfallaren ska återvända. För tio dagar sedan kunde fotbollskanalen.se berätta att parterna jobbade hårt för att hitta en lösning, och på tisdagen landade han på Arlanda för att skriva på kontraktet.

- Det är ett lån på sex månader, säger AIK:s vd Thomas Edselius till fotbollskanalen.se.

För tillfället är Teteh Bangura knäskadad och ska snart operera menisken. Därefter blir anfallaren borta i ungefär en månad.

Trots en bra start lyckades inte Bangura slå igenom i Bursaspor. Först lånades han ut till Sanliurfaspor i den turkiska andra divisionen och senast var 24-åringen utlånad till israeliska Beitar Jerusalem.

För Teteh bangura innebär flytten tillbaka till AIK en rejäl lönesäkning.

- Jag är inte i AIK för pengarna. Jag är här för att det är mitt hem och AIK är min familj, sade Bangura till fotbollskanalen.se strax efter att han landat på Arlanda utanför Stockholm.

Senaste sejouren i klubben gjorde Bangura 15 mål på 17 matcher och förhoppningarna är nu att han ska kunna hitta tillbaka till samma målform, men själv är han försiktig med vad han lovar.

- Det jag har gjort tidigare spelar ingen roll nu. Har jag gjort 15 mål innan så spelar det ingen roll, nu är det en ny tid och  jag ska kämpa för att ta en plas och hjälpa AIK.

AIK:s ordförande Johan Segui är nöjd med affären.

- Vi ser honom som en joker, och det var ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till. Hoppas att han kan komma tillbaka till den form han var i tidigare.

Enligt Segui ska lånet inte ses som en signal på att exempelvis Kennedy Igboananike kan vara på väg bort.

- Vi räknar inte med det, men det är förstås alltid en risk som finns.

Publicerad 2014-01-28 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons