Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK:s vd: "Vi är varken i mål med Swedbank eller Stockholmsarenan"

10å

AIK tycks luta lite åt Stockholmsarenan. Men vd Annela Yderberg vill inte ge upp Swedbank Arena som ny hemmaplan.
- Inget är bestämt säger hon till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen rapporterat har klubben Arenagrupp, på medlemmarnas mandat, under två år utrett förutsättningarna för framtiden. Spåret med Råsunda tycks helt slopat och det förefaller inte heller sannolikt att man bygger nytt i någon av Stockholms kranskommuner. I stället slår Arenagruppen fast i sin rekommendation att man vill ta in bindande offerter från den nya nationalstadion i Solna, och från Stockholmsarenan vid Globen. Sedan får den finansiellt sett bästa anbudsgivaren bli AIK:s nya hyresvärd.

ANNONS

När fotbollskanalen når vd Annela Yderberg betonar hon att inget beslut är fattat ännu. Det återstår fortfarande mycket arbete fram till dess.

- Det är en bra bit kvar. Det som framkommer i det här underlaget från Arenagruppen är ju snarare hur processen skulle kunna gå till från och med nu. Vi är varken i mål med Swedbank eller Stockholmsarenan.

Men det känns som att Stockholmsarenan ”leder” för närvarande?
- Nja, det kan man inte säga. Arenagruppen har arbetat med det här länge och ska redovisa informationen för medlemmarna inför årsmötet. En mer fullständig rapport kommer dessutom i morgon, säger Yderberg.

Fast i den befintliga rekommendationen skriver Arenagruppen att: ”Stockholmsarenan erbjuder idag bättre ekonomiska villkor och bättre kontroll över de egna arrangemangen för AIK än Swedbank arena."

ANNONS
- Jo, men det betyder inte att något är beslutat. Hela dokumentet går ju ut på att föreslå en beslutsprocess. Att vi ska ta in en anbudsbegäran, och det är egentligen först efter att anbudsgivarna lämnat in ett bindande anbud som vi med säkerhet kan fastställa alla kalkylerna. Det här är ju baserat på de diskussioner vi haft så här långt.
Publicerad 2011-02-24 kl 14:22
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto