POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Ajdarevic bänkades i premiären: ”Det blev väldigt uppförstorat”

Foto: Bildbyrån

Astrit Ajdarevic fick nöja sig med ett inhopp i premiären mot Sundsvall.
Efter matchen rådde det förvirring om det berodde på fysisk status eller en konkurrenssituation.
- Det blev väldigt uppförstorat, säger mittfältaren till Fotboll STHLM.

Allsvenskan hade premiär förra helgen och Djurgården inledde årets säsong på måndagen mot Gif Sundsvall. Då inledde nyförvärvet Astrit Ajdarevic på bänken och menade själv att det berodde på småskavanker.

Men tränaren Thomas Lagerlöf menade att det berodde på en konkurrenssituation och när Ajdarevic fick höra att det var anledningen ändrade han sig och menade att han ”inte var tillräckligt bra”.

- Om det handlar om en konkurrenssituation är jag inte bland de tio bästa i Djurgården. Då är jag inte tillräckligt bra för att spela.

Under veckan tränade Djurgården inför mötet med Örebro och då kommenterade Ajdarevic och valde att tona ner kommentarerna.

- Det blev väldigt uppförstorat. Som jag sa då så får jag väl kämpa hårdare och visa att jag ska spela. Jag ska leverera och gör jag inte det så får jag sitta på sidan. Den är inte mer med det, säger Ajdarevic till Fotboll STHLM.

Matchen var mittfältarens första i allsvenskan sedan flytten till AEK Aten 2016 och han menar att fler tränare har höga ambitioner och att ligan har utvecklats på de nästan tre åren som gått.

- De försöker lämna det här som har varit i Sverige med 4-4-2 och långa bollar. Självklart måste man variera men det känns som att det är fler lag som försöker spela fotboll i Allsvenskan nu och det är positivt.

Mötet med Örebro blir också en återkomst för Ajdarevic, som spelade i klubben i två olika sejourer.

- Klart det blir speciellt. Men när det gått någon minut så är det som vilken match som helst. Jag vill vinna och då spelar det ingen roll om vi möter Örebro eller något annat lag jag representerat innan, säger Ajdarevic som inte tror att han kommer fira om han gör mål.

Publicerad 2019-04-06 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå