Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ajdarevic: "Vi ska spela fin fotboll och komma i toppen av serien"

Astrit Ajdarevic har skrivit ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping. Ajdarevic siktar högt med sin nya klubb:
- Klubben siktar på en 7-8 plats, personligen siktar jag högre, säger Ajdarevic till fotbollskanalen.se.

Idag meddelade Örebro SK:s sportchef Lennart Sjögren att klubben inte kunde komma överens om ett nytt kontrakt med Astrit Ajdarevic. Några timmar senare slog bomben ner, Ajdarevic klar för konkurrenten IFK Norrköping.

- Det känns skönt att äntligen få stabilitet och komma till en klubb som Norrköping. Det är en anrik förening och man kan inte ta ifrån dem deras tolv SM-Guld och nu siktar föreningen framåt. Vi är nykomlingar och vi ska göra det bästa av situationen. Alla har höga ambitioner, men det måste genomföras också, säger Ajdarevic till fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Föreningens mål är att spela fin fotboll och ligga bland de sju-åtta bästa och det målet måste man ha första säsongen i allsvenskan. Men frågar du mig personligen så hade jag sagt mycket högre.

I Örebro fick 20-åringen sparsamt med speltid och utnyttjade samtidigt en klausul i kontraktet som gjorde att Ajdarevic kunde bryta sitt kontrakt.

- Norrköping tror på mig och jag tror på dem, de har sagt att vi ska sikta högt och att jag ingår i den satsningen. Jag ska kriga om en plats och visa de andra spelarna vad jag kan och sedan får allt tala för sig själv.

Norrköping som efter den gångna säsongen inte valde att skriva nytt kontrakt med tränare Göran Bergort står fortfarande utan tränare och arbetet kring detta är i full gång samtidigt som klubben arbetar med truppen.

- För mig spelar det ingen roll att det inte är klart med någon ny tränare. Jag kan komma överens med alla tränare. Det finns alltid en dialog och vem det nu än blir, har han sina direktiv och jag ska försöka gå efter dem.

Den 20-årige talangen har varit i England och tillhört Liverpools ungdomsakademi samt varit utlånad till Leicester City. Förra sommaren valde han att komma tillbaka till svensk fotboll och Örebro.

- Självklart vill man ut i Europa igen, men när och hur vet jag tyvärr inte, men det är alltid en dröm. Det är en strävan man har, en hunger och ett mål, avslutar han.

Publicerad 2010-11-12 kl 20:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons