Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åkeby hotas av avstängning: "Får se om jag betalar"

Fotbollförbundet hotar med sex månaders avstängning om Sören Åkeby inte betalar en böter för osportsligt uppträdande.
- Vi får se, säger Åkeby som känner sig orättvist behandlad.

Det var i samband med en match mot Assyriska som fjärdedomaren ansåg att GIF Sundsvallstränaren gjorde sig skyldig till osportsligt uppträdande. Åkeby ska ha kastat ut en vattenflaska på planen i frustration, vilket funktionären anmärkte på.

Domen blev böter på 5000 kronor – och fotbollförbundet hotar med anmälan till disciplinnämnden och sex månaders avstängning om pengarna inte snart kommer in.

- Jag tycker att det är helt fel, det måste jag säga, säger Åkeby till fotbollskanalen.se.

Han hävdar att händelseförloppet var ett helt annat, och att domaren inte ens såg vad som egentligen inträffade. Att den där flaskan hamnade på planen var en olyckshändelse, hävdar Åkeby, men de synpunkterna anser han sig inte ha fått gehör för.

- Jag gjorde ju en överklagan till Riksidrottsnämnden om det här. Men RIN gick på disciplinnämndens linje så då finns det ingen mer instans att överklaga till. Därför får vi väl se vad jag gör med de där böterna. Jag vet inte ännu, säger Åkeby.

Han fortsätter:

- Förbundet lyssnar bara på en part och det gillar inte jag. Särskilt inte när den personen som gjorde anmälan mot mig har ändrat sin version. Först säger han en sak, sedan ändrar han sig och påstår att han såg precis vad som hände. Det gör mig så besviken.

I ljuset av avstängningshotet – tänker du fortfarande inte betala pengarna?
- Först måste väl förbundet anmäla mig så att jag vet om det. De borde skicka ut något slags skrivelse. Jag får se vad som händer helt enkelt.

Du vill inte förekomma den situationen och betala redan nu?
- Jag har inte bestämt mig ännu. Det blev så mycket fel i allt det här. Förbundet visste exempelvis inte ens om att jag gjort min överklagan till RIN. De skickade en betalningspåminnelse direkt. Inte ens någon bot. Jag blir irriterad när det bara kommer betalningspåminnelse på betalningspåminnelse utan att jag ens fått en första faktura. Jag ska fundera på hur jag vill göra, säger Åkeby.

Publicerad 2010-11-10 kl 15:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons