Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åkeby tror Haglund gör om Dif-klassiker

Magnus Haglund inspireras av Djurgården. Nu får han stöd av Sören Åkeby som vann två raka SM-guld.
- Jag är övertygad om att Elfsborg kan göra det vi gjorde.

Guldtrycket på Elfsborg är större än någonsin. Nio av 16 allsvenska tränare tippade Borås-laget som svenska mästare på måndagens upptaktsträff.
Tränaren Magnus Haglund smickrades och stack ut hakan genom att jämföra sig med Djurgården som förmodligen är den senaste svenska klubb som levt under samma favorittryck som årets upplaga av Elfsborg.

Nu backas Haglund upp av inspirationskällan - Djurgårdens dubble guldmakare från 2002/2003 - Sören Åkeby.

- Jag tycker Elfsborg har gjort väldigt bra nyförvärv och jag är övertygad om att de kan göra det vi gjorde 2003, säger Åkeby till FotbollDirekt.se.

Sören Åkeby, numera i Sundsvall, är den senaste allsvenske tränare som lyckats försvara en titel. Men att leva upp till ett favorittryck är inte det lättaste.

- Någonstans är det lätt att stanna upp och tänka "fan vad bra vi är". Jag vet ju vad vi gjorde och det var att inte sitta nöjda, utan istället höja allting, säger Åkeby.

- Sen är den mentala biten mycket viktigare än vad man tror. Vi hade en mental tränare som vi jobbade med i flera år. Att ta in sådan spetskompetens gör väldigt mycket.

Trots att det är Malmö FF som är svenska mästare har favorittrycket - som så många gånger förr - glidit över till Elfsborg.
Denna gång kan det dock gå vägen om man får tro Åkeby.

- Men man ska inte ljuga - de har väl inte riktigt hanterat trycket tidigare år. Men jag är säker på att de har satt sig ner och pratat igenom vad som gått fel.

- I år känns det ändå som att de har ett bra mixat lag och det är något man måste ha för att lyckas. Med nyförvärven Elfsborg har gjort är jag övertygad om att de kan göra det vi gjorde i Djurgården 2003.

Publicerad 2011-03-25 kl 13:02
Annons
Annons
Annons