Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Åklagaren bekräftar: Fjärde person misstänkt i Kindberg-härvan

Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.
För SVT bekräftar kammaråklagare Niclas Jeppson att ytterligare en person misstänks i ärendet.

I våras anhölls Östersunds ordförande Daniel Kindberg på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Tillsammans med två personer till riskerar nu Kindberg åtal.

På torsdagen kommer beskedet att en fjärde person är misstänkt i ärendet.

- Jag kan bekräfta att en fjärde person, som misstänks för grovt bokföringsbrott, ingår i utredningen sedan några dagar tillbaka men mer vill jag inte säga om det i nuläget, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson vid Ekobrottskammaren i Umeå till SVT.

På torsdagen skulle åtalstiden i målet gått ut. Men kammaråklagare Jeppson har begärt om att få förlänga åtalstiden i Ångermanlands tingsrätt. Nu är planen att åtalet ska vara klart innan jul.

ANNONS

- Vi har bra fart på utredningen men den är ganska omfattande med en förundersökning på tusentals sidor så det får ta lite tid. Min förhoppning är att allt ska vara klart innan jul och då kan jag ta ställning till om jag ska väcka åtal, säger åklagaren.

Kindberg var tidigare vd i Östersundshem. I en internutredning som genomfördes står det att via "dold sponsring" har pengar hamnat hos Östersunds FK, där Kindberg tidigare var ordförande. Han har lämnat sin post i Östersundshem men finns fortfarande kvar i ÖFK:s verksamhet. Däremot har han tagit ett steg tillbaka och är just nu bara vice ordförande.  

I mitten på juni släppte Östersundshem en internutredning där Kindbergs inblandning i det hela utreds. Du kan läsa mer om vad som står i den här.

Publicerad 2018-09-20 kl 17:57
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto