POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
20v

Åklagaren yrkar på två års fängelse för Etuhu: "Handlar inte om ord mot ord"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses ett nyhetsinslag från rättegången med bland annat ljudupptagning.

På torsdagen genomfördes rättegången mot Dickson Etuhu.
Åklagare Johan Lindmark yrkar nu på två års fängelse, skriver Aftonbladet.
- Det här handlar inte om ord mot ord, sa han under rättegången, enligt tidningen.

Den tidigare AIK-spelaren Dickson Etuhu står åtalad för grovt givande av muta alternativt medhjälp till grovt givande av muta. Han misstänks för att i samband med mötet mellan IFK Göteborg och AIK tidigare i år, ha erbjudit pengar till målvakten Kenny Stamatopoulos för att denne skulle påverka resultat. Även en vän till Etuhu står åtalad.

- I 20 år av mitt liv...och sitta här på det här sättet. Det värsta med det här är att inte har fått berätta min version. Jag har barn. Mitt namn är förstört. Mina barn vill spela fotboll, de spelar för Manchester City och Everton. De har mitt namn på sin rygg. Ingen har gett mig en chans här. Polisen har inte träffat mig på två månader, sa Etuhu under rättegången som genomfördes under torsdagen, enligt Expressen. 

Åklagaren Johan Lindmark yrkar på att Etuhu och den andre åtalade personen, en 37-årig man, ska dömas till två års fängelse.

- Det här handlar inte om ord mot ord. Det finns inget utrymme för missförstånd från Kenny Stamatopoulous. Med stöd av hans vittnesmål under ed och de andra vittnena, utdragen ur chatten och de ekonomiska uppgifterna finns det inga tvivel: Dickson Etuhu och XXX (37-åringen) ska dömas för grovt givande av muta, sa Lindmark under rättegången, enligt Aftonbladet.

Johan Åkermark, advokat som försvarar Etuhu i fallet:

- Till skillnad från åklagaren anser jag att det står ord mot ord. Det har inte förekommit något erbjudande om muta i det här målet. Kenny säger själv att han var otroligt chockad. Är man så chockad kan man ha missuppfattat det, säger han.

Kenny Stamatopoulos själv berättade under förhandlingen att han blev rädd  och chockad efter händelsen.

- När det finns pengar inblandade riskerar jag att bli mördad. Det blev konstigt sen. Det blev tyst och konstigt. Till slut bröt jag tystnaden: Jag sa: "Jag har lärt mig att rädda bollen i 20 år. Jag vet inte ens hur jag ska göra för att släppa in den", säger han enligt Expressen.

Publicerad 2018-11-29 kl 17:57
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå