POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Al-Hakim petade sig själv från två omgångar: "Har inte mått bra"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses intervjun med Al-Hakim, och de båda situationerna mellan IFK Göteborg och Elfsborg.

Mohammed Al-Hakim gjorde två misstag mellan IFK Göteborg och Elfsborg.
Därför petade han sig själv från att döma förra omgången – och även nästa.
- Jag har inte mått bra, säger han till Aftonbladet.

Det var under matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg som huvuddomaren Mohammed Al-Hakim stod för två misstag. Dels blåste han straff för IFK Göteborg då en spelare fälldes klart utanför straffområdet – dels gav han inte rött kort till Jon Jönsson efter att denne markerat med huvudet mot Robin Söder.

Förklaringen som Al-Hakim gav i C More efter matchen (han bad även om ursäkt för missen kring straffen), att det kunde ge både rött och gult kort beroende på själva kraften, fick domarkommittén att gå ut med ett förtydligande på sin hemsida.

”Att skalla en motspelare i ansiktet bestraffas med utvisning och anmälan till disciplinnämnd. Även om ett sådant angrepp i motspelarens ansikte görs med mindre eller måttlig kraft är det fortfarande utvisning.
Det är alltså en skillnad mot t ex en tackling, som när den är vårdslös ger gult kort, och när den är våldsam (utförd med överdriven kraft) ger rött kort" skrev kommittén på förbundets hemsida.

Al-Hakim medgav själv att han gett fel information i intervjun direkt efter matchen.

”Jag uttalade mig fel efter matchen och förbundet har gått ut och rättat mig, inte så mycket att säga om”, skrev han i ett sms till Fotbollskanalen.

I den senaste allsvenska omgången dömde inte Al-Hakim någon match – och han kommer inte heller att döma någon i nästa omgång. Det säger han till Aftonbladet i en intervju.

På frågan om vems beslut var att ta en paus säger han till tidningen:

- Mitt eget, i samråd med min domarcoach Peter Fröjdfeldt. Jag har inte mått bra och känner att jag mår bäst av att ladda batterierna. Jag var väldigt besviken på mig själv.

- Det blev väldigt stor medial uppmärksamhet, många som uttalade sig och det har triggat fans som hört av sig med hatiska och upprörda mejl och sms. Vår roll som domare är väldigt utsatt.

Al-Hakim, som är meriterad domare med erfarenheter från många matcher i europeiska turneringar, säger att det är den tyngsta perioden i karriären som han upplevt.

- Det är det värsta jag upplevt som domare, det tuffaste – men jag tror jag långsiktigt blir starkare. Det känns väldigt mycket bättre redan efter att jag har fått ta det lugnt några dagar. Jag har umgåtts mer med mina nära och kära. Stöttningen från domarkommittén och Peter (Fröjdfeldt) har varit bra också.

Denna veckans gäst i podcasten "Lundh", Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi, sa så här i podden på frågan om man skulle kunna plocka bort Al-Hakim från IFK:s matcher ett tag:

- Kanske. Antingen att han lär sig att hantera det och att man kan förlita sig på att han klarar det, eller, det som är lite mer förväntat, att han inte klarar av det. Jag tror fortfarande att det är en väldigt bra domare, men man måste ha förståelse för att de blir påverkade av matcher som har varit också. Man måste ta med det i kalkylen. Det är klart att jag blir frustrerad på att det här händer oss varje gång. Men jag har förståelse för att det händer honom. Det sätter sig i huvudet.

Publicerad 2018-09-25 kl 17:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå