POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Albaek inför derbyt: "Kommer bli en helt annorlunda match"

Premiären mot Falkenberg är historia. För att IFK Göteborg ska lyckas besegra Häcken måste de förbereda sig på en helt annan strid.
- Vi måste använda de vapen som passar bäst där och då, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

En tuff premiär på förhand. Men IFK Göteborg imponerade när de åkte ner till Falkenberg och hämtade hem en 2-0-seger. Nästa utmaning för de blåvita är onsdagens derby mot Häcken.
För att lyckas vinna även den matchen måste de rikta om sitt fokus. Från att ha hanterat ett tungt och långtslående motståndarlag till att nu ställas mot små och passningsskickliga spelare.

- Det är klart att det kommer bli en väldigt annorlunda match i förhållande till den mot Falkenberg, säger Jörgen Lennartsson som naturligtvis har skissat fram en ny matchplan.

- Vi vill kunna ha många strängar på vår lyra. Det är viktigt att kunna spela på många olika sätt. Jag tror inte att du ska ha samma spelsätt i 30 omgångar. Fotbollsmatcher är så olika. Måste använda de vapnen som passar bäst där och då.

Mads Albaek håller med sin tränare.

- Det kommer bli helt annorlunda nu. Men ibland kan det vara skönt att spela mot ett lag som också vill hålla bollen på marken. Mot Falkenberg gled vi ibland in i deras taktik och spelade längre bollar.

Den 26-åriga mittfältaren har bara goda minnen från att möta Häcken. Den första matchen han gjorde för IFK Göteborg efter flytten från franska Stade de Riems i fjol var mot Hisingslaget den 16 augusti.

Det slutade med seger 4-0.

- Sören Rieks gjorde hattrick. Vi får hoppas att han kan göra det igen, ler han.

Hur viktigt är det med en seger för er?
- Det är väldigt viktigt. De är viktigt för självförtroendet att få några vinster i början.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-06 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå