Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Albaek inför mötet med Kalmar: "Vi måste vinna"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Krossade i derbyt. 
Mot Kalmar FF behöver IFK Göteborg studsa tillbaka.
- Det gör man bara genom att ta tre poäng, säger Mads Albaek.

IFK Göteborgs svaga säsongsinledning nådde sin absoluta botten i tisdagens derby mot Häcken. Förlustsiffrorna skrevs till hela 4-0.

Sedan dess har laget laddat om för att lyckas vända skutan. Först och främst mot Kalmar FF under söndagen.

- Vi har varit sådär på Ullevi och det känns som att vi behöver göra en riktigt bra match. Få lite extra självförtroende. Vi kommer in i en ganska viktig vecka med tre matcher sedan. Har man mycket poäng då är man ju med igen. Det går så fort, säger Mads Albaek.

Under lördagens träning fanns flera hundra supportrar på plats på Kamratgården för att visa sitt stöd. Det gav spelarna energi, men en dålig prestation mot Kalmar FF kan få den negativa spiralen att börja snurra igen.

- Det går inte att inte vinna efter de som kom i dag (lördag). Att vi inte lever upp till deras förväntningar... Det är klart att vi ska studsa tillbaka med en extra bra match, säger Mads Albaek.

Ni måste vinna?
- Ja, det måste vi. Så är det. Ibland kan det vara fint att bara säga: "Nu kör vi!". Inga funderingar, taktik och ditt och datt. Det har sett okej ut taktiskt, nu är det bara anfall, anfall och få publiken med oss.

Lagkapten Mattias Bjärsmyr är inne på samma sak.

- Det är väldigt viktigt att vi börjar ta tre poäng. Som spelare är det prio ett. Att börja vinna matcher, framförallt på hemmaplan. Skulle vi vinna några matcher kommer allt det positiva och då kan man lyftas av det istället.

Vad blir viktig mot Kalmar?
- Vi måste hitta balansen i laget. Den var inte bra sist. Man kunde i stort sett ha ställt ett stort jävla fartyg framför oss (backlinjen). Det är klart att vi behöver tajta till och hitta balansen igen. Den var bra i de fem första matcherna.

Hur mycket revanschlusta finns det i laget?
- Det är klart att man har mått piss efter den matchen (Häcken) och så vill man inte må igen.

Fakta: Läget i IFK Göteborg

Truppen: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Tom Amos, Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, Scott Jamieson, August Erlingmark, Martin Smedberg-Dalence, Mads Albaek, Sören Rieks, Mix Diskerud, Abdul Razak, Henrik Björdal, Sebastian Ohlsson, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Mikael Boman

Trolig startelva: Dahlberg - Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, Jamieson - Björdal, Diskerud, Albaek, Rieks - Hysén, Boman

Saknas: Patrik Karlsson Lagemyr, Benjamin Zalo

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-07 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons