Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ålborg-svensken om MFF:s nye tränare: ”Osäker på om han är rätt man”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Andreas Blomqvist - till vardags i Ålborg - är både överraskad och bitvis skeptisk till Malmö FF:s val av Allan Kuhn som ny huvudtränare.
- Det kom som en chock, säger Blomqvist till Fotbollskanalen.

Malmö FF presenterade under fredagen danske Allan Kuhn som ny huvudtränare.

För den tidigare Mjällbyspelaren Andreas Blomqvist, 23, - som till vardags haft Kuhn som assisterande tränare i Ålborg - var beskedet mycket oväntat.

- Jag satt på bussen på väg till en sammanhållningsdag i Tyskland när lagkompisarna plötsligt höjde ljudnivån. Det spred sig snabbt genom bussen och för mig kom beskedet som en chock, säger Andreas Blomqvist till Fotbollskanalen. 

Blomqvist - som lämnade Mjällby för Ålborg i januari 2015 - menar att Malmö får en mycket passionerad tränare i Kuhn.

- Det jag i första hand tänker på när Kuhns namn dyker upp är hans otroliga passion och engangemang. Hans stämma hördes ständigt på träningarna och han är väldigt skön och bra med alla spelare.

Dock är Blomqvist inte helt säker på att huruvida Allan Kuhn - som sedan 2011 varit assisterande tränare i Ålborg (senast till Lars Söndergaard) - är rätt val för Malmö.

- Jag är osäker på om han är rätt man då jag aldrig sett honom som en förstatränare. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta, säger 23-åringen.

Vad förespråkar Kuhn för fotboll?
-
Han är väldigt inställd på en passningsorienterad fotboll där han vill att hans lag spelar sig ur alla tänkbara situationer. Det är helt klart något jag tror han kommer att ta med sig till MFF. 

Mattias Lindström- som hade Allan Kuhn i tre år i Ålborg - tycker att MFF gjort ett vågat val på Kuhn som de senaste fem åren varit assisterande tränare.

Det här är ju ändå en chansning både från Allans sida och Malmös sida. Han var huvudtränare i Midtjylland ett tag och storleksmässigt på själva laget går det att jämföra med Malmö, så han vet hur det är i hetluften. Det är inte helt nytt för honom. Och är det någon gång Malmö ska göra den här satsningen så ska de väl göra det nu. Jag tycker att det är en frisk satsning, säger Lindström till Fotbollskanalen.

Han verkar vara social och öppen?
- Han är verkligen en känslomänniska och han ger mycket kärlek, men gör man inte sitt jobb så får man ta konsekvenserna. Så länge du sköter dig är han kärleksfull.

Lindström lyfter fram Kuhns förflutna i Sverige (spelade i Örgryte 1997-2000) som något positivt inför danskens jobb i Malmö.

Jag tror också det faktum att han har ett förflutet som spelare i Sverige och även fått influenser av svensk fotboll från Erik Hamrén i Danmark, i kombination med hans uppväxt med dansk fotboll gör att han kan ta in den tekniska danska fotbollen i en mix med den svenska fotbollen.

Allan Kuhn har som assisterande tränare vunnit två ligatitlar med Ålborg.

Se en intervju med Kuhn i spelaren ovan.

Är Allan Kuhn rätt man för MFF?
Är Allan Kuhn rätt man för MFF?
  • Ja - det är på sin plats med en frisk och okänd fläkt!
  • Nej - det är alldeles för vågat att chansa så här!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-01-08 kl 14:17

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER