Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Albornoz agent öppnar för utlåning: "En spelare som han är alltid intressant för klubbar"

Foto: Scanpix

Miiko Albornoz, Malmö FF

Miiko Albornoz tar en timeout från Malmö FF.
Nu öppnar agenten för en utlåning.
- En spelare som han är alltid intressant för klubbar, säger Sören Lerby.

På tisdagen åtalades Malmö FF:s Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av en 14-årig flicka. Därför tar vänsterbacken timeout från MFF. 

- Jag vill betona att spelaren inte är dömd men han och vi hade ett samtal om vad som är bäst för honom och vad som är klubben. Då kom vi fram till att en timeout är bäst fram till att dom har fallit. Det är omtanke för att det ska bli harmoni för övriga spelare och även för att han inte ska bli antastad av media vid varje träning. Det är ömsesidigt, säger vd:n Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

I dagsläget är det oklart när Miiko Albornoz, som har tre år kvar på kontraktet, är tillbaka i MFF-tröjan. Men nu öppnar agenten Sören Lerby för en utlåning.

- En spelare som han är alltid intressant för klubbar. Det kan jag säga. Sedan vill jag inte kommentera mer kring Albornoz framtid, säger Lerby till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen var Miiko Albornoz en av allsvenskans bästa ytterbackar vilket resulterade i spel med U21-landslaget. Det gjorde att flera utländska klubbar åkte till Sverige för att scouta honom. Enligt MFF kan det bli aktuellt med en utlåning om Miiko Albornoz vill det.

- Den frågan har vi inte haft uppe, men vi har Miikos bästa för ögonen. Det är därför jag drar lite på svaret... men vi har inte hört något under den senaste tiden. Men det är klart att en så bra spelare har alltid ett visst intresse och agenter har varit och tittat på honom, men det har inte varit något det senaste. Det finns inget konkret, säger Per Nilsson.

Publicerad 2013-01-08 kl 12:38
Annons
Annons
Annons