POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Aldrig diskuterat sparka Jonas"

Jonas Olsson fick erfara ännu en tung motgång när IFK Göteborg tappade segern hemma mot Helsingborg. Men stödet för Blåvitt-tränaren är bergfast från ledningshåll.

- Vi har aldrig diskuterat att sparka Jonas och gör det inte nu heller, säger klubbens ordförande Kent Olsson till sportsday.

Mot Helsingborg hade Olsson och Stefan Rehn lämnat träningsoverallerna hemma. I stället hade tränarduon plockat på svarta kostymer med svarta slipsar.
Men Olsson förnekar att symboliken skulle ha varit att duon var på väg mot sin egen begravning som tränare för IFK Göteborg.

- Jag ville sticka ut. Inte gömma mig. Visa vem som är huvudtränare, säger Olsson till sportsday.

Om Olsson var ifrågasatt hos anhängarna inför matchen lär inte den kritiken tystna efter förlusten mot Helsingborg och frågan är Olsson klarar att ha kvar jobbet efter ytterligare en förlust på torsdag mot AIK.

Men precis som vid många andra tillfällen där tränare är hårt pressade, förnekar klubbledningen bestämt att en förändring på tränarposten är på gång.
- Det har aldrig funnits några diskussioner - att Jonas ska sparkas. Finns inte nu heller. Jag tycker vi spelat bra. Men det gäller att sätta chanserna, döda matcherna, säger Kent Olsson.

AIK borta på Råsunda är ingen lätt uppgift på papperet och de senaste åren har Blåvitt haft problem med Solna-laget och förlorat vid tre av de fyra senaste besöken på nationalarenan. Men Olsson håller huvudet högt inför den matchen.
- Perfekt match för oss - åka upp och möta AIK som tagit lite för många poäng sett till spelet.

- Det har gått lite troll i det. Men när det är över kommer, då kommer det att gå som tåget.

Och Olsson själv känner inte för att dra sig tillbaka självmant efter lagets säsongsinledning.
- Jag har aldrig avslutat ett kontrakt i förtid och tänker inte göra det nu heller.

Publicerad 2011-04-19 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå