POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
32v

Alex Dyer självkritisk: "Jag har inte varit tillräckligt bra"

Han värvades av Elfsborg för två år sedan.
Men framgången för Alex Dyer har än så länge uteblivit.
- Jag har inte nått det som jag själv vill uppnå, säger han till Fotbollskanalen.

För två säsonger var Alex Dyer ett stort utropstecken i Östersund. Mittfältaren stod för nio mål och sju assist under 2016 och det fick andra klubbar att intressera sig för honom.

Till slut hamnade han i Elfsborg. När han skrev på ett treårskontrakt för klubben berättade han att han ville konkurrera om Europaplatser och ligga toppen av allsvenskan. Så har det inte riktigt blivit.

- Det är någonting som händer i fotboll. Alla i Borås vill att vi ska vara däruppe och det förväntar sig klubben och laget också. Det var det jag ville först med klubben, men ibland blir det inte som man förväntat sig. Det måste vi fråga oss nu är hur vill agera och göra nu. Kommer vi att tycka synd om själva eller tänka ”det här vill vi inte”. Allsvenskan är tuff. Hammarby var typ tia för några år sedan, men helt plötsligt så är de på Europaplats. Det kan vända snabbt om man gör det på rätt sätt samtidigt som alla är motiverade och visar förtroende. Fotboll ändras snabbt, men sedan är det klart att det är frustrerande att vi inte varit däruppe sedan jag kom hit. Men vad ska man göra? Fotboll vänder snabbt, förhoppningsvis är där vi vill vara nästa år, säger Dyer till Fotbollskanalen.

Dyer har inte stått för samma poängskörd som under det sista året med Östersund. På två säsonger har han svarat för fyra mål och tre assist i allsvenskan. I år har han noterats för två fullträffar och två målgivande passningar. 2018 är ett år som inte motsvarat hans egna förväntningar, medger han själv.

- Det har varit liknande som laget, det har varit en del in och ut och jag har varit skadad ett tag nu på hösten. Det har varit lite hackigt. När jag har spelat har det varit helt okej, men jag har stora förväntningar på mig själv och jag har inte nått dem. Det är någonting jag får jobba med. Ibland är man i bra form och ibland får man kämpa på. Jag har inte nått det som jag själv vill uppnå. Det vill jag förbättra de sista matcherna och nästa säsong.

Vad är det som inte riktigt har stämt?
- Det är svårt att säga. Jag är inte den som letar efter ursäkter, jag har inte varit tillräckligt bra, helt enkelt. Jag måste lära mig systemet och medspelarna bättre. Det är inte svårare än att jag måste förbättra mina prestationer på planen.

Han trivs dock bra, väldigt bra till och med, i Elfsborg. Dyer hoppas också att klubben kan resa sig från den tuffa perioden som klubben just nu går igenom.

- Jag gillar Borås som stad och jag trivs verkligen bra. Klubben är fantastiskt, vi har egentligen allt man behöver. Jag trivs jättebra med både staben och truppen. Men man är en vinnare, så man blir besviken när det inte går som det ska. Det har ingenting med klubben eller spelarna att göra - jag trivs jättebra. Allting är på plats egentligen, nu behöver jag bara bli bättre själv och laget måste bli bättre. Då kommer vi att vara där vi vill vara.

Dyer anslöt sig till Elfsborg förra året. 2017 slutade Elfsborg bakom hans gamla klubb Östersund. Boråslaget kommer även i år placera sig en bit efter ÖFK. Men även om hans nuvarande lag varit sämre än Östersund tycker han ändå att det var rätt att lämna.

- Absolut. Man tar beslut som man tycker är bra just då. Jag tittar aldrig i backspegeln och tänker att "jag borde gjort si och så". Hade jag stannat i Östersund så hade jag kanske varit sämre. Jag tog beslutet för att det var en ny utmaning, jag hade varit i Östersund i tre år. Jag vill testa mig själv, och det har jag fått göra här. Jag har fått bättre karaktär både på och utanför planen. Man ser på det utifrån att Östersund har haft ett par bra år medan det gått sämre för Elfsborg. Jag ville ha utmaning, det har jag fått och jag ångrar ingenting.

Vad tycker du om din karriärutveckling sedan du anslöt dig till Elfsborg?
- Svårt att säga. Jag lade kanske för mycket fokus på att hela tiden ta nästa steg. Ibland kan man glömma nuet och vad man ska göra just den här träningen eller matchen. Just nu vill jag njuta av att spela fotboll och utvecklas som person och spelare, sedan får vi se vart det tar mig. Jag tror processen är viktigare än där man tror att man ska vara. När man sätter tidsbegränsningar och de inte stämmer får man panik. Jag älskar fotboll för mycket för att få panik, jag vill bara njuta av det. Det är då jag spelar som bäst, sedan är jag väldigt driven och vill spela så högt upp som möjligt. Men det är ju beroende av hur jag presterar dagligen. Just nu har jag fokus på att vara bäst för dagen, sedan får man se vart det leder - det vet man aldrig. Men presterar man på topp så kommer man att belönas av det.

Publicerad 2018-11-10 kl 11:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå