Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Alex" om comebacken: Jag gör ett försök

Nu bekräftar Niclas Alexandersson att han gör comeback med IFK Göteborg.
- Jag känner mig för så får vi se. I bästa fall är jag en liten bricka här på slutet, säger han till fotbollskanalen.se.

I går kom nyheten om att Niclas Alexandersson gör comeback i IFK Göteborg. Och nu bekräftar 37-åringen själv att det blir spel.

- Det som har hänt är att jag fick ett samtal i går av IFK:s tränare som frågade, med tanke på läget med skador och avstängningar, om jag helt förutsättningslöst kunde komma ut och träna lite. Och se hur det känns om jag har något att tillföra.

- Och efter att ha funderat halva dagen och snackat med min chef här på Änglagårdsskolan så kom vi fram till att jag är med under veckens träningar och så tar vi det därifrån.

Hur är formen?

- Jag vet inte alls hur den är. Jag har ju inte gjort någon träning av den kalibern. Så det återstår att se.

Hur har du hållit igång?

- Sedan jag började jobbet i augusti har jag hållit igång lite grann där men. Och spelat lite tennis, men det har ju inte varit på den nivån, ha ha.

- Det stod någonstans att jag legat i träning men det här kom som en överraskning för mig också igår.

Men det var en glad överraskning?
- Ja, nu när det har löst sig så är det ju en klubb som har givit så mycket till mig. Jag bör i alla fall ge det ett försök.

Så nu lägger du jobbet åt sidan?

- Först och främst denna veckan sen gör vi en utvärdering. Går det bra då kör jag väl vidare till slutet av säsongen. Sen går jag tillbaka till jobbet direkt efter det. Vill det sig inte blir det väl jobbet tidigare.

Är du aktuell för derbyt mot Gais nästa måndag?

- Vet inte. Jättesvårt att säga utan att ha känt på det. Så mycket kan jag väl säga att jag är knappast redo för 90 minuter, ha ha.

- I bästa fall i en mindre skala. Men det får den här veckan visa. Är jag där så konkurrerar jag ju på samma villkor som alla andra. Ska jag spela ska jag ju vara bättre än de andra alternativen

Känns det kul?

- Absolut! Även om jag inte hade gått i de tankebanorna. Hoppar man på måste man göra det hundra procent.

Är det smickrande att de hör av sig?
- Klart det är det. Men alla är medvetna om läget. Under en kortare period kan man kanske leva på motivation och rutin.

Vad tror du om guldstriden?

- Fantastiskt att Blåvitt är där med tanke på förutsättningarna. Med fem matcher kvar är klart att man ska satsa på guld. Men det är ju lite av en bonus med tanke på problemen som varit.

Publicerad 2009-09-28 kl 14:41
Annons
Annons
Annons