Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alex Ryssholm om sitt hemliga förflutna: ”Ett felsteg och jag var död”

Foto: Bildbyrån.

Alex Ryssholm har tidigare berättat att han blivit mordhotad.
I en intervju med Eskilstuna Kuriren öppnar han nu upp om sitt förflutna - och kampen mot maffian.
- Ett felsteg och jag var död, säger han till tidningen.

AFC Eskilstunas debutsäsong i allsvenskan har inte bara varit tuff sportsligt. Även utanför planen har klubben fått utstå mycket kritik. Klubben och ordföranden Alex Ryssholm påstås av många kringgå 51-procentsregeln bland annat genom att väljas in i tio år på sin post.

Det här är mycket märkligt, sa RF-basen Björn Eriksson till Fotbollskanalen då.

I juli berättade han också för Fotbollskanalen att han mottagit sms-hot inför matchen mot Malmö FF, där avsändaren skrev att man skulle skära halsen av honom och hans familj om han inte lämnade klubben.

- Personligen är jag inte rädd. Jag har överlevt allvarligare hot i mitt liv, när jag bodde i Ryssland. Jag är inte rädd, men jag är rädd för min familj och mina barn. De är helt oskyddade mot sådana personer, sa han till Fotbollskanalen efter hoten.

I en långintervju med Eskiltuna Kuriren väljer han nu att avslöja hemligheter om sitt förflutna när han fortfarande bodde i Ryssland.

- Jag var jurist i Ryssland, men jag jobbade även i tio år som polischef och bekämpade organiserad brottslighet. Jag är fel person att hota, berättar han för tidningen.

Han bekräftar att han jagade maffian.

Ryssholm fortsätter och menar att han inte är rädd för hoten hann fick tidigare i somras. Mycket värre saker har hänt i hans tidigare liv. Bland annat utsattes hans son för ett kidnappningsförsök vid bara fyra års ålder, som då lyckligtvis misslyckades.

Dottern Olga hade inte lika tur.

Alex Ryssholm berättar att hon valde att stanna kvar hos släktingar i Ryssland när flytten gick till Sverige och vid endast 18 års ålder hittades hon livlös. En död som 17 år senare fortfarande är oklar.

- Hon dog under väldigt konstiga omständigheter. Vi fick aldrig någon tydlig diagnos och ingen tror på att det gick till på det sätt som vi har fått det beskrivet. Jag tror att hon blev förgiftad eller fick en dödlig narkotikainjektion.

Han får även frågan om han själv varit nära att mista livet någon gång.

Nära döden? Vad tror du när man är en del av en sådan grupp? Ett felsteg och jag var död.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-20 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons