Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ali uppges aktuell för ny klubb – kan bli lagkamrat med Balotelli: "En spelare av världsklass"

Allsvenskan

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers är Örebros Hussein Ali aktuell för Adina Demirspor.
En klubb som också Mario Balotelli ryktas till.
- Jag fokuserar på det som händer nu, men det är klart att det vore roligt att komma till de stora klubbarna utomlands, säger Ali till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under vårsäsongen har Hussein Ali, 19, fått gott om speltid i Örebro. Ytterbacken har noterats för en assist på sju matcher i allsvenskan, där det dock gått tyngre för ÖSK.

Laget ligger näst sist i allsvenskan, men när serien startar om efter EM-uppehållet kommer huvudtränaren vara en annan. Axel Kjäll har blivit fotbollschef och under onsdagen presenterade Närkeklubben Vitor Gazimba som ny huvudtränare, en tränare som var assisterande till Kjäll under 2020.

- Vitor var hos oss förra säsongen och var en grym assisterande tränare till Axel. Han kommer göra ett grymt jobb och vi i Örebro vet om hans kvaliteter. Han känner till oss spelare och det kommer nog göra att det blir en enklare start för honom, säger Ali till Fotbollskanalen och svarar på frågan vilken typ av fotboll som Gazimba står för:

ANNONS

- Aggressivitet i presspelet. Och sedan vill han ta hand om bollen och våga spela.

Tror du ÖSK:s sätt att spela kommer förändras med Vitor Gazimba som tränare?
- Vi får se när vi börjar. Jag kan inte säga det nu. Det är möjligt att de tänker olika, men vi får se.

Ali berättar också att Kjäll varit viktig för hans egen utveckling och det är tydligt att 19-åringen kommer sakna att ha Kjäll som huvudtränare.

- Han är en grym tränare och gör sina val. Han kanske kände att det här var bäst för honom och det är klart att man respekterar det. För mig har han varit en otrolig tränare och det har varit roligt att jobba med honom, säger Ali som annars är missnöjd med ÖSK:s vårsäsong där laget bara tagit sju poäng på åtta matcher.

- Det har inte varit den bästa. Man hade velat att det skulle gå bättre, men jag vet att vi kan bättre och förhoppningsvis kommer vi upp i nivå nu efter uppehållet, säger han.

ANNONS

Hur har det känts för egen del?
- För mig är det alltid kul att få speltid. Det betyder att man gör något rätt och sedan har Axel Kjäll gett mig förtroende. Han har utvecklat mig mycket som spelare och jag är tacksam för det.

Att Ali fått gott om speltid har också resulterat i att det börjat spekuleras kring talangens framtid. Under tisdagen uppgav Fotbolltransfers att turkiska Adana Demirspor, som är nykomling i den turkiska högstaligan Super Lig, förhandlar om att värva Ali.

Ali själv tar uppgifterna med ro och betonar att hans fokus ligger på U21-landslaget, som han är på samling med just nu.

- Jag fokuserar bara på att göra mitt jobb i U21-landslaget nu. Sedan tar jag det dag för dag och jag låter min agent sköta sådana där saker. Jag gör mitt jobb på fotbollsplanen så får han sköta allt utanför, kommenterar Ali själv uppgifterna.

ANNONS

Om han hört något från sin agent om intresset? Det säger Ali så här om:

- Jag låter sådant vara hos honom och vill fokusera på vad jag kan göra på plan.

Känner du dig sugen på en utlandsflytt?
- Jag fokuserar på det som händer nu, men det är klart att det vore roligt att komma till de stora klubbarna utomlands. Men just nu är jag här i landslaget och spelar i Örebro.

En annan spelare som uppges aktuell för Adina Demirspor är Mario Balotelli, som har ett minst sagt gediget cv. Forwarden har bland annat tillhört klubbar som Milan, Inter och Manchester City, men nästa säsong kan han alltså spela för Adina Demirspor – tillsammans med 19-årige Ali.

Vad Ali säger om att han eventuellt kan bli lagkamrat med Balotelli?

- Det är svårt att svara på för man vet inte om det sker. Men Balotelli är Balotelli. Det är en spelare av världsklass som varit på toppen länge. Alla vet vem Balotelli är, säger han.

ANNONS
Publicerad 2021-06-04 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto