Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Allan Kuhn om MFF:s nya värvning: ”Tycker livet är fantastiskt”

Foto: SCANPIX

Malmö FF gjorde i dag klart med den danska mittfältaren Anders Christiansen, som MFF:s nya tränare Allan Kuhn har stött på många gånger i det danska ligaspelet. Värvningen lär dock innebära att någon av Adu och Lewicki kan lämna.

I dag presenterade Malmö FF ett nyförvärv till mittfältet, dansken Anders Christiansen från Chievo. Christiansen fick tröja nummer 7 och skrev på ett treårsavtal, och det var MFF-ledningen som föreslog Christiansen till landsmannen och MFF-tränaren Allan Kuhn.

- MFF har frågat mig vad jag tyckte om honom, och jag tyckte att vi skulle köra på, så sedan hittade vi en lösning, säger Kuhn till Fotbollskanalen.

Kuhn har stött på Christiansen många gånger under åren i danska Superligaen, då alltid som motståndare.

- Han kunde alltid göra något extra, för han är duktig med boll, en kreativ spelare, men han jobbar också hårt. En spelare som jobbar stenhårt och vill bli bättre varje dag. Det är en bra cocktail.

- Han är en riktigt bra kille också. Rolig, skojig, tycker att livet är fantastiskt. Vi behöver en sån.

Christiansen ska kunna spela på båda MFF:s centrala mittfältspositioner, både som en mer defensiv eller en mer offensiv spelare. Kuhn gav dock en hint om att det kan hända något med minst en av de två andra centrala mittfältarna, Oscar Lewicki och Enoch Kofi Adu.

- Christiansen kan spela på båda positionerna, det beror på vad vi hittar för lösningar i förhållande till vilka som stannar kvar, vad som händer med spelare in och ut, säger Kuhn till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-01-26 kl 16:28

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER