Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Allbäck äntligen i spel

Landslagsstjärnan gör efterlängtad comeback. Efter EM har Marcus Allbäck återhämtat sig. Nu kan han debutera mot Jönköping Södra.

Örgryte IS har gjort en av Sveriges mest uppmärksammade värvningar i år. Marcus Allbäck, som skrev på för sin första utländska klubb säsongen 1997/98, blev klar under våren. Sedan dess har klubbens supportrar tålmodigt väntat på att stjärnan ska bli spelklar.

Nu är väntan över. Marcus Allbäck tränar med truppen och kan debutera i mötet med Jönköping Södra. Efter EM har anfallaren haft semester, men nu ser han fram emot att dra på sig Örgryte-tröjan igen.
- Det är helt naturligt. Jag har spelet i landslaget i många år, har varit utlandsproffs och återvänder nu till landets näst bästa liga. För egen del blir det inte konstigt, bara roligt, säger Allbäck till Göteborgs-Posten.

Öis slåss om en plats i allsvenskan nästa år och med Allbäcks rutin och tyngd får laget ytterligare ett vapen framåt. Tränaren Janne Carlsson har höga förväntningar.
- Alla vet ju att "Mackan" är en riktigt bra spelare. Med han med på planen kommer både vårt anfall- och försvarsspel bli betydligt bättre. Förhoppningsvis kan han hålla i bollen och lyfta spelet. Men han kan självfallet inte göra hela jobbet själv, säger Carlsson till GP.

Örgryte möter Jönköping Södra 21 juli på bortaplan.

Publicerad 2008-07-14 kl 20:30