Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
9v

Allsvensk domare blev mordhotad - minderårig misstänkt

Foto: Bildbyrån.

En allsvensk domare har blivit mordhotad.
Nu misstänker polisen en minderårig person. 
Denne ska tas in på förhör inom en snar framtid.
- Förhoppningsvis i nästa vecka, säger Carina Berg, gruppchef för supporterpolisen och förundersökningsledare, till Aftonbladet

En allsvensk domare blev efter en match mordhotad via ett sms. Enligt Aftonbladet stod det bland annat i textmeddelandet att "du lever inte länge till om du är domaren", samtidigt som den berörda domarens hemadress även nämndes i meddelandet. SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman blev efter den berörda matchen inkopplad i ärendet, såg till att domarna blev bortförda från arenan och var med och polisanmälde hotet. 

- Vi gjorde en bedömning att det både var grovt och allvarligt, långt utöver både brottsbalkens regler för olaga hot, men även för att man inte ska behöva acceptera det i en arbetsmiljö. Vi kontaktade därefter polisen, som kom till arenan, samtidigt som vi tog upp en anmälan. De fick därefter hjälp till olika boenden över natten, samtidigt som deras anhöriga fick viss tillsyn ute i landet av andra polismyndigheter som är involverade i det, sa Fredman till Fotbollskanalen då. 

Supporterpolisens gruppchef och förundersökningsledare Carina Berg, som leder utredningen, berättade då att fallet rubriceras som "olaga hot" och har nu ytterligare information att delge, då polisen misstänker en minderårig person, som är straffmyndig och snart ska förhöras av polisen.  

Förhoppningsvis i nästa vecka. Det är ett prioriterat ärende, så så fort som möjligt, säger Berg till Aftonbladet. 

Vidare berättar Berg att det i dagsläget inte finns fler misstänkta. 

Olof Lundh intervjuade i veckan Stefan Johannesson, chef för domargruppen, i podcasten "Lundh", som uttryckte besvikelse över dödshotet. 

- Man blir förbannad, men ledsen också. Vi gör ju det här för att vi tycker att det är så himla roligt att göra det. Folk tycker om att titta på fotboll, men sedan finns det en liten klick som gör att glädjen förtas lite. Är det värt att göra det här när man får de här hoten emot sig och sin familj? sa han i podcasten. 

Publicerad 2018-11-09 kl 12:43
Annons
Annons
Annons