Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvensk klubb vill ha färöisk talang

Gefle IF vill värva Finnur Justinussen, 20, från Färöarna. Det finns dock ett problem - de kanske inte har råd.

Justinussen gjorde 19 mål för sitt klubblag Vikingur i den färöiska högstadivisionen. Han avgjorde dessutom cupfinalen mot EB/Streymur med sitt 3-1 mål i 87:e minuten. 20-åringen har också representerat Färöarnas U21-landslaget, enligt Gävle Nyhetsbyrå.

- Vi blev intresserade av honom för att han gör många mål, många av dem på direkt-tillslag i straffområdet. Det var ett intryck han förstärkte när han var här hos oss, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson.

Under oktober månad var anfallaren på besök i Gävle för att provträna med klubben. Olsson ville helst se Justinussen i Gefletröjan redan när träningarna sparkar igång igen i januari.
Klubben har fortfarande inte bestämt sig om de ska värva honom.
- Han har fortfarande kontrakt med sin klubb och alltså måste vi köpa loss honom. Tyvärr har vi en väldigt snäv budget att jobba med. Men det är absolut ett namn för framtiden och vi har ju fram till den 31 mars på oss, då transferfönstret stänger.

En faktor man måste ta hänsyn till är hur det går med Hasse Berggrens rehabilitering.
- Vi vet ju inte hur det blir riktigt med honom än.

Skulle man värva anfallaren är vänsterbackspositionen det enda som återstår för Gefles truppbygge till nästa säsong, skriver Gävle Nyhetsbyrå.

Publicerad 2009-12-04 kl 10:19
Annons
Annons
Annons