Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvensk spelare åtalas för sexbrott: "Aldrig trott att det skulle bli våldtäkt mot barn"

Foto: AP

Åtal väcks mot den spelare som misstänks för sexuellt utnyttjande av barn.
Mannen har erkänt sexuellt umgänge med en 14-årig flicka - men nekar till brott.
- Räknar med att åtal kommer att väckas veckan innan jul, säger mannens advokat Jan-Anders Hybelius till fotbollskanalen.se.

Nu står det klart att åtal väcks mot den allsvenska spelaren som greps den 17 november misstänkt för våldtäkt mot barn. Brottsrubriceringen har ändrats från våldtäkt mot barn till sexuellt utnyttjande av barn. 

- Jag fick veta det här för några dagar sedan. Jag har aldrig trott att det skulle bli våldtäkt mot barn. Utredningen är ännu inte officiell så därför vill jag inte säga något närmare om det. Men med hänsyn till vad som framkom så var jag övertygad om att det aldrig skulle bli våldtäkt mot barn, säger fotbollsspelarens advokat Jan-Anders Hybelius till fotbollskanalen.se.

Brottet ska ha begåtts den 8 november i Malmö. Fotbollspelaren anhölls men släpptes senare på fri fot trots att han misstänks för brott. Den 14-åriga flickan har berättat att hon lärde känna fotbollsspelaren via Facebook och att de hade kontakt där innan de träffades. Spelaren har erkänt att han haft sexuellt umgänge med den 14-åriga flickan men nekar till brott. Jan-Anders Hybelius vill inte uttala sig om utredningen.

- Nej, inte i nuläget. Men jag räknar med att åtal kommer att väckas veckan innan jul, så kanske det blir, säger han.

- Det låter oerhört illa med våldtäkt mot barn och den här historian är långt ifrån så illa som man kan tro när man läser sånt här. Men någonting blir det ju förmodligen.

Publicerad 2012-12-06 kl 14:19
Annons
Annons
Annons