Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvensk spelare fast i dopningstest: "Blev helt förtvivlad"

Foto: Bildbyrån

Gif Sundsvalls Jonathan Morsay, 19, har testats positivt i ett dopningstest.
Enligt Sundsvall beror allt på ett misstag.
- Han blev helt förtvivlad när han fick beskedet, säger sportchefen Urban Hagblom till Aftonbladet.

För ungefär en månad sedan genomfördes ett dopningstest hos Gif Sundsvall. En spelare som då testades är den 19-årige mittfältaren Jonathan Morsay. Den 5 april kom det sedan fram att just Morsay testat positivt för den förbjudna substansen Terbutalin.

- Han har lidit av barnastma genom åren men har inte behövt ta medicin de sista åren och av den anledningen har vi inte heller behövt söka dispens. Men en natt vaknade han och hade jättejobbigt med andningen så då gick han till badrummet och intog medicinen Bricanyl. Han gjorde det vid ett tillfället för att kunna få sova och det var hans medicin som han fått utskriven av läkare men det var gammal medicin, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Aftonbladet.

- Dagen efter var det dopningskontroll här och han var en av de som blev uttagna. Han blev helt förtvivlad när han fick beskedet. Men så är det, man måste vara medveten om hur noggrant man måste hantera alla sådana här saker.

Morsay erkände att han tagit substansen och enligt Aftonbladet bedömer dopningkommissionen att spelarens beskrivning av det som hänt är trovärdig och därför straffas han bara med en varning.

- Terbutalin ingår i en vanlig astmamedicin som många, framförallt unga idrottsutövare, inte är medvetna om att man måste söka dispens för. En tillrättavisning är en standardpåföljd med tanke på omständigheterna, säger Tommy Forsgren, utredare på Riksidrottsförbundets antidopingavdelning, till Nyhetsbyrån Siren.

Morsay själv säger följande till Sundsvalls Tidning:

- Jag kommer så klart vara noggrann med allt jag stoppar i mig i framtiden och jag kommer snacka med vår läkare om det är något jag är osäker på.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-11 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons