POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Allsvensk spelare misstänkt för hatbrott

Foto: Scanpix

En allsvensk spelare misstänks för hatbrott.

Spelaren utreds nu för att ha hotat och använt rasistiska tillmälen mot en polis, skriver Expressen.

– Jag ångrar mig djupt, säger spelaren till tidningen.

Spelaren, som är ordinarie i sitt allsvenska lag och har representerat Sverige på ungdomsnivå, greps vid klockan tre på natten efter att personal på en hamburgerrestaurang tryckt på överfallsnknappen, skriver Expressen.

När polisen försökte gripa spelaren under Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) gjorde han motstånd och ska ha hotat polisen. Enligt Expressen så ska han också ha använt sig av rasistiska tillmälen. Brottsrubriceringen är förolämpning och hot mot tjänsteman, men enligt tidningens källor kan det även röra sig om ett hatbrott.

– Jag har bett om ursäkt till poliserna, det gjorde jag redan dagen efter. Jag trodde inte det skulle bli anmält. Jag känner dem från innan och de känner mig. Jag ber om ursäkt till mina lagkamrater och alla i klubben också, säger spelaren till tidningen.

Enligt en lagledare kommer uppgifterna som en total överraskning.

– För det första måste han berätta det för oss, så vi vet om det. Nu kom det som en total överraskning, det kan jag inte acceptera, säger han till tidningen.

– Han måste meddela oss så att vi har en chans att fatta ett beslut när det gäller laguttagningar. Han säger själv att han har känt sig kass. Nu måste vi sätta oss ner och ta reda på vad som egentligen hänt. Sen är det inte lämpligt att han drack sprit, även om det var mellan matcherna så tycker jag inte man ska göra det.

Spelaren tror själv inte att det kommer att gå till rättegång. Klubben kommer inte att något beslut förrän ett eventuell åtal väcks.

Publicerad 2014-06-03 kl 10:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå