POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Allsvensk stjärna hamnade i fyllecell - uppges misstänkt för våldsamt motstånd

Foto: Bildbyrån.

En allsvensk stjärna hamnade i veckan i fyllecell och är nu, enligt Expressen, misstänkt för våldsamt motstånd mot ordningsvakt. 
Detta ska ha inträffat natten till i onsdags, bara med några dagar till allsvenska avslutningen.
- Det är inte bra och det är inte vår värdegrund, säger klubbens ordförande till Fotbollskanalen. 

Allsvenskan avslutas på lördag med en full omgång.

Nu skakas en klubb av att en namnkunnig allsvensk spelare natten till i onsdags greps i berusat tillstånd av ordningsvakter på en nattklubb och sedan fördes till fyllecell, vilket Expressen var först med att rapportera om. Tidningen uppger vidare att spelaren även ska vara misstänkt för våldsamt motstånd mot ordningsvakt. 

Klubbens ordförande känner till att spelaren blev förd till fyllecell, men har däremot inte fått någon information om huruvida spelaren är misstänkt för något. 

- Jag visste om det alkoholrelaterade, men att det är något med våldsamt motstånd känner inte jag till. Jag har inte fått någon information det, säger ordföranden till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är inte bra och det är inte vår värdegrund. Mycket mer än så kan jag inte säga. Sedan får tränaren och sportchefen hantera frågan operativt med laget. Vi hade styrelsemöte i går kväll som var inplanerat och då fick de informationen, men jag hade fått information om det dagen innan också. Jag kan bara säga att det inte är vår värdegrund.

Du säger att det inte är er värdegrund. Utgör det här ett kontraktsbrott?
- Hela styrelsen var enad om att sportchefen och tränaren får hantera det här, i första hand sportchefen utifrån det kontrakt han har. Det är inget jag helt enkelt kan svara på. Jag kan bara säga att det är olämpligt och att det inte tillhör vår värdegrund, men det är en operativ fråga som vi har tjänstemän som hanterar.

Har du haft något samtal med spelaren?
- Nej, det har jag inte. Jag kommer inte att ha det heller.

Har ni fått någon förklaring till det inträffade?
- Nej, och jag har heller inte frågat efter en förklaring. Det var helt enkelt sprit och alkohol inblandat. Det är vad jag vet, ingenting annat.

Hur mår spelaren?
- Han tränar med laget och har inte missat någon träning med laget.

Vad kommer ni att göra i den här frågan framöver?
- I det enskilda fallet med spelaren är det sportchefens ansvar. Sedan tycker jag att vår värdegrund är väl genomarbetad och bra. Om vi bara håller oss till den kommer det att fungera. Det finns inga brister i själva inställningen från styrelsen kring hur man uppträder om man spelar i den här klubben. 

Publicerad 2019-11-01 kl 11:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå