Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvensk veteran letar ny klubb

Mattias Thylander rycker in mot Örebro och spelar från start för första gången sedan 22 april. Men det kan också bli hans sista match från start, då han har gett upp en framtid hos Trelleborg.

Mattias Thylander får chansen hos Trelleborg när laget möter Örebro på måndagskvällen. Men han får den i och med att nästan en handfull spelare är skadade. Så långt ned på prioriteringslistan är den landslagsmeriterade mittfältaren.
- Jag har valt att satsa på Magnus Andersson, Jonas Bjurström och Kristian Haynes och då har Thylle hamnat lite bakvattnet, erkänner tränaren Tom Prahl för Sydsvenskan.

Och Thylander själv ser ingen framtid hos Trelleborg. Han kan däremot dyka upp i en annan allsvensk klubb.
- Jag och TFF ska nog inte jobba mer tillsammans men jag har fått anbud från några andra klubbar, säger han till tidningen.

Är dessa från Allsvenskan?
- Ja, både och, mer vill jag inte säga nu. Men jag vill spela på så hög nivå som möjligt, säger Thylander.

Även om han "blivit lite till åren" ser han ändå inte slutet på karriären riktigt än.
- Om man jämför med för två år sedan, då det gick riktigt bra för mig, så jag är jag ungefär lika bra fysiskt nu. Det har känts jättebra när jag har spelat med B-laget och jag har inte blivit sämre över en natt. Det är synd att jag inte får spela. Jag vill inte att det ska ta slut, bara för att det står 35 år i mitt pass.

Han är dock inte det minsta bitter på tränarstaben med Tom Prahl i spetsen. Han har snarare förståelse för dennes agerande.
- Om man har en spelare som är 20 år och en som är 35 och de är jämnbra, så hade jag också valt den som är 20 år om jag varit tränare. Den spelaren har såklart mer potential och framtid. Men jag känner mig inte förbrukad som fotbollsspelare än.

Även om han gärna vill fortsätta spela fotboll, så utesluter han dock inte att det kan bli så att han slutar efter denna säsong.
- Ja, allt beror på vad som händer. Nu tänker jag på sambon Anna och sonen Matteo och vad som är bäst för dem, mitt får komma i andra hand, men jag hoppas kunna hitta en bra lösning.

Publicerad 2009-07-13 kl 14:42
Annons
Annons
Annons