POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Allsvenska klubbarna får miljonbelopp i Solidarity Payment

Foto: Bildbyrån

Allsvenskan får en rekordhög ersättning av Uefas Solidarity Payment.
Alla lag utom Malmö FF, som deltog i Europaspelet, får 1,7 miljoner kronor var öronmärkta för klubbarnas ungdomsverksamheter.

Uefa delar årligen ut pengar till de lag i högstaligorna i Europa som inte deltar i Europaspelet genom en så kallad ”Solidarity Payment”. Pengarna som delas ut är öronmärkta för klubbarnas ungdomsverksamheter och det här året för de allsvenska klubbarna 2,4 miljoner euro att dela på, vilket ger cirka 1,7 miljoner kronor till varje klubb som deltog i allsvenskan 2018.

Sverige är det land i Europa som inte hade något lag i Champions League som får högst ersättning för Europaspelet 2018/19. Malmö FF är inte med och delar på de här pengarna eftersom de var med i Europa League och tog sig till 16-delsfinal, där MFF blev utslaget av Chelsea. De har istället genom Europaspelet fått ersättningar av Uefa för framgångarna i Europa League.

- Ju mer framgångsrika vi blir internationellt desto mer solidaritetsåterbäring får vi. Det är samma principer som för Svenska Spels Europabonus. Alla tjänar på att någon eller några är framgångsrika. Det kan vara olika lag från år till år men i slutändan kan det leda till att fler når Europa, har Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson tidigare sagt enligt organisationens hemsida.

Förra året fick 15 allsvenska klubbar (exkluderat Östersunds FK som deltog i Europa League) från 20 dela på sammanlagt 914 000 euro, vilket innebar att varje klubb fick drygt 600 000 kronor i ersättningen.

Publicerad 2019-11-09 kl 16:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå