POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Allsvenska motståndarnas nya drag – punktmarkera Bachirou: ”Jag börjar vänja mig”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

MALMÖ. Fouad Bachirous passningsfot gjorde stora skada på allsvenska motståndare förra säsongen. Samtliga tre motståndare i år har nu satt minst en spelare vars uppgift har varit att försöka ta bort Bachirou.
- Vi försökte stänga av honom, säger Ian Burchnall efter Malmö FF vunnit mot Östersund med 2-0. 

Den allsvenska publiken har vant sig vid att Fouad Bachirou har mycket boll, men något har hänt i de inledande omgångarna av årets allsvenska. Enligt Sofascora har Bachirou ”bara” haft 26, 48, och 28 passningar till medspelarna i de tre inledande omgångarna, vilket inte varit nära de på planen som har haft mest boll. Bachirous snitt förra året var 47 stycken per match. 

En stor anledning till förändringen är att BK Häcken, Gif Sundsvall, och Östersunds FK har satt punktmarkering på Bachirou. 

- Jag börjar vänja mig. Sedan början av säsongen har det varit mer man-markering på mig, men det är en del av spelet. Jag behöver anpassa mig och kanske skapa lite mer ytor för mina medspelare, sa Bachirou efter 2-0 mot Östersund. 

- I slutet av förra året så såg man lite av det. Jag förväntade mig lite mer i år. Det betyder att man har gjort något rätt. Man kan bara ta det som något positivt, så nu är det mitt jobb att få lite mer boll i andra ytor. Ändra mitt spel lite.

Häcken använde sig av Nasiru Mohammed för att markera. Mot Gif Sundsvall låg Bachirou högre upp än vad han har gjort tidigare i MFF, och det var bland annat David Batanero som skulle vara på Bachirou. I dag var det Curtis Edwards och Alhaji Gero som skulle komma från varsitt håll, innan Östersund bytte spelare och formation. 

- Fouad har riktiga kvalitéer och var outstanding i dag. Självklart visste vi att det var en nyckel att försöka att inte få honom att bygga spelet, sa Ian Burchnall. 

- Vi försökte stänga av honom, men när vi försökte med det så blev det istället problem längre upp i planen. 

Sättet som Rösler löste det på i dag var inte att dra upp Bachirou igen, utan att istället dra ner Anders Christiansen lägre. Enligt Rösler var det mer som att MFF i dag spelade med två mer defensiva mittfältare och en offensiv (Arnor Traustason). Han tyckte att det drog fram kvalitéer från Bachirou som vi senast såg i Europa League-matcherna. 

- Det var många bra prestationer i dag. Fouad på mittfältet växte in i matchen, och när han hade vuxit in så vann han nästan varje boll. Det var Fouad från Chelsea, Fouad från Besiktas. En klassinsats.

Publicerad 2019-04-14 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå