Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvenska spelare hotar med strejk - nu kallar Sef till möte

Foto: Scanpix

Allsvenska spelarna hotar med strejk om man inte får igenom sina villkor.

Nu agerar Sef.

- Vi har informerat spelarfacket om att vi har kallat alla klubbar till en avtalskonferens i början på maj, säger ordförande Lars-Christer Olsson till fotbollskanalen.se.

De allsvenska spelarna anser att ersättningen när man blir skadad är för låg och osäker. Dessutom saknas avtalspensionen i kollektivavtalet. Nu sätter spelarfacket press på Svensk elitfotboll för att få igenom sina villkor. Och man hotar med strejk.

 

- Det är ju spelarna som bestämmer det så det får vi se. Vi gör bara det som spelarna vill och som det känns så är det överhängande, säger spelarfackets ordförande Magnus Erlingmark till fotbollskanalen.se.

 

I dag har Sef agerat:

 

- Nu har vi informerat spelarfacket om att vi har kallat alla klubbar till en avtalskonferens i början på maj. Där kommer vi att diskutera förslag som Sef har lagt fram och förslag som spelarfacket har kommit med, och så få vi se om vi kan komma fram till en bra lösning som vi kan erbjuda spelarna, säger Lars-Christer Olsson.

 

Hur ser du på spelarfackets krav?

 

- Det är en samling av olika argument. Det är väl som när det gäller alla förhandlingar av den här typen, det är ju som arbetsgivarrepresentant har en annan syn, men jag tror att vi kan komma fram till något vettigt.

 

Är det omöjliga krav de har?

 

- De är ju dyra, så det är ju framför allt en ekonomisk fråga. Vi har ju spelaravtal som vi följer de principer som man har kommit överens om på Europanivå och det är inga konstigheter rent principiellt utan det är frågan om att komma överens om vilka kostnader som ska ligga till klubbarna., säger Lars-Christer Olsson.

 

- Vi måste göra riktiga beräkningar om vad de olika förslagen får för konsekvenser för klubbarna och sedan kan man tänka sig att det finns olika typer av lösningar. Vissa frågor kanske kan lösas på försäkringsvägen och andra frågor blir en direkt kostnad för klubbarna. Det är rätt komplex materia att gå igenom men jag är övertygad om att vi kommer fram till något resultat som kan accepteras av bägge parter.

 

Spelarna säger att det kan bli strejk. Skulle du bli förvånad om det blir så?

 

- Ja, jag skulle bli mycket förvånad om de går ut i strejk.

 

Då lär det väl inte bli någon strejk innan mötet?

 

- Nej, det kan jag inte tänka mig. Det finns ingen som skulle vinna på det.

 

Magnus Erlingmark har precis fått information om avtalskonferensen - och han skickar en känga åt Sef.

 

- De är sent ute.  Man har haft elva månader på sig. Vi får se hur spelarna reagerar på det här, om man kan tänka sig att skjuta på det för kollektivavtalet går ut sista april.  Vi får se. Vi började förhandla i maj 2011 och har sedan dess haft åtta träffar, sista träffen hade vi 11 april.

 

Sef tror inte att spelarna kommer att strejka?

 

- Nähä, okej. Det är ju spelarna som bestämmer det så det får vi se. Vi gör bara det som spelarna vill och som det känns så är det överhängande.

Publicerad 2012-04-23 kl 14:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons