POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Allsvenska tabellen bli inte klar på söndag

Den allsvenska tabellen kan skrivas om efter den sista omgången, sedan Örebro överklagat Wanderson-fallet.
-Vi hinner inte behandla Örebros överklagan innan helgen, säger besvärsnämndens ordförande Lars Nilsson till TT.

Örebro SK skriver på sin hemsida att de anser att Wanderson do Carmo var okvalificerad att delta i matchen den 28 september om Gais vann med 3-0.
Wanderson saknade giltiga uppehålls- och arbetstillstånd, men friades ändå av Svenska fotbollförbundet disciplinnämnd.

ÖSK vänder sig nu mot att fotbollsförbundets disciplinnämnd lutat sig mot att antagandet att tävlingsbestämmelserna inte är tillämpliga i detta fall.

"ÖSK ifrågasätter starkt detta ställningstagande och anser det motsatta, att tävlingsbestämmelserna är tillämpliga. Vi har dessutom varit i kontakt med SvFFs tävlingskommitté samt Migrationsverket i ärendet och utfallet av dessa kontakter har stärkt vår övertygelse att det är av vikt att saken vidare prövas", skriver klubbens i ett pressmeddelande.

Överklagan, som går ut på att Örebro ska tilldömas segern med 3-0, skickades in till förbundets besvärsnämnd under torsdagen.
-Båda klubbarna måste nu få chansen att yttra sig så det finns ingen möjlighet att vi kan titta på det här innan helgen. Vi kan ta ett beslut tidigast i nästa vecka om klubbarna får in sina yttranden i tid, säger besvärsnämndens ordförande Lars Nilsson.

Teoretiskt innebär överklagan att Djurgården har en chans att hålla sig kvar i allsvenskan utan kvalspel. Men då måste Djurgården ta in tre poäng och 22 bollar i målskillnad på Gais i söndagens slutomgång.

Örebro går förbi Häcken upp till femte plats om man får tre extra poäng och har även en minimal chans på fjärde plats vid seger med 10-0 i avslutningsmatchen.

TT

Publicerad 2009-10-29 kl 18:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå