POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Allsvenskan sämsta bortalag: ''Vi saknar tro''

Inte en enda poäng på bortagräs under säsongsinledningen. Enligt tränaren saknas självförtroende utanför den egna arenan.

- Enligt mig saknar vi tro på att vi klarar av det och sedan är det också tillfälligheter, säger Sundsvalls tränare Per Joar Hansen till FotbollDirekt.com.

När Giffarna i fjol tog steget upp i allsvenskan vann Sundsvall bara fem av 15 matcher på bortaplan. Lagets svaga facit håller i sig 2008. På fem försök har nykomlingen inte lyckats få med sig någon poäng hem.

- Vi har ändå varit med bra i vissa matcher, exempelvis mot AIK och Hammarby. Vi måste tro att vi ska kunna vinna på bortaplan.

Saknas det självförtroende? - Ja, det saknas lite självförtroende.

När allsvenskan nu har tagit EM-ledigt startar spekulationerna om nya spelare. Per Joar Hansen vill inte avslöja vad Sundsvall jobbar med för spelare.
- Det beror på om vi tappar spelare och vilka konsekvenser det skulle kunna få. Sedan beror det på klubbens ekonomi också. Antingen kan vi köpa en Skoda eller Ferrari.

Ni är nästjumbo - vad måste ni förbättra? - Vi var typiska nykomlingar i början och släppte in så fruktansvärt enkla mål. Vi har snackat en del om det, men spelarna måste också uppleva det. Successivt har vi blivit bättre.

Blir Sundsvall ett höstlag? - Det är jag helt övertygad om. Vi blir bättre och bättre. Det är just det som är så kul att jobba med en nykomlingen. Att man ser hur vi höjer oss hela tiden, säger Hansen.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-14 kl 17:41
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå