Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvenskan tillbaka - så är läget i DITT lag

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under lördagen sparkar allsvenskan igång igen efter ett sommaruppehåll. Inför omstarten har Fotbollskanalen tagit tempen på samtliga lag.

Fotbollskanalen har ringt tränare från samtliga 16 allsvenska klubbar och ställt följande frågor:

1. Hur är läget i ditt lag?

2. Vad behöver ni förbättra efter uppehållet?

Dessutom har vi sammanställt alla värvningar och spelarförluster hittills under sommaren.

1. IFK Göteborg (32 poäng)
Spelar mot: Sundsvall (b) söndag 17.30.
Nyförvärv: Sabah Lawson (mf, Inter Allies), Kasim Prosper (mf, Inter Allies).
Förluster: Thomas Mikkelsen (anf, Odense, tillbaka efter lån), Heath Pearce (b, klubb ej klar).

Magnus Edlund, assisterande tränare:
1. Vi har en jättebra känsla. Vi har varit i väg på läger, där vi haft ett bra boende, bra träningar och bra matcher. Patrick Dyrestam har någon liten känning av någon ljumske. Annars är det inga större grejer. Thomas Rogne är avstängd och spelar inte på söndag.

2. Det finns alltid saker att förbättra. Vi har varit stabila bakåt och det vill vi fortsätta vara. Sen vill vi utveckla vårt anfallsspel vidare. Det handlar om anfallsspelet sista tredjedelen, där vi känner att vi har saker att göra. Vi tränar på det varje vecka.

2. IF Elfsborg (27 poäng)
Spelar mot: Falkenberg (b) söndag 15.00.
Nyförvärv:  -
Förluster: -

Janne Mian, assisterande tränare:
1. Vi är hyfsat nöjda eftersom vi bara har Mobaeck och Bajrami på skadelistan. Vi hade gärna haft med oss Bajrami som springer i träning just nu, men det kan ta ett litet tag till.

2. Tycker att vi har tagit stora kliv i det offensiva spelet jämfört med ifjol. Det vi behöver förbättra är vårt inläggsspel där vi behöver bli mer konkreta i vilken yta vi vill in i, samt bättre precision i inläggen.

3. IFK Norrköping (27 poäng)
Spelar mot: Malmö FF (h) lördag 18.00.
Nyförvärv:  Alhaji Kamara (anf, åter efter lån).
Förluster: -

Stefan Hellberg, assisterande tränare:
1. Alhaji Kamara var tillbaka hos oss för första gången idag (lördag) och han såg lika vältränad ut fortfarande. Annars känns det bra då alla andra är friska.

2. Egentligen så har vi fått ett sånt lyft under våren så det handlar mer om att stabilisera sig på den nivå som vi ligger på. Det känns som en rimlig målsättning,

4. Malmö FF (25 poäng)
Spelar mot: IFK Norrköping (b) lördag 18.00.
Nyförvärv:  Petar Petrovic (mf, åter efter lån), Kari Arnason (b, Roterham).
Förluster: Robin Olsen (mv, PAOK).

Olof Persson, assisterande tränare:
1. Skadeläget är betydligt positivare än innan uppehållet. Nu är det bara Filip (Helander) som missar matchen. Känslan i truppen är på uppåtgående. Vi har haft två bra träningsveckor och spelat en testmatch. Vi har kommit igång på bra sätt och det känns väl som att vi ska skörda lite grann nu. Det har varit en vår där det tagit lite tid att hitta rollerna, men jag tycker att det ser bättre och bättre ut.

2. Det är lätt att linda in sig i att det har varit många individuella fel, men någonstans kanske det bottnar i tryggheten i både det offensiva spelet och det kollektiva defensiva spelet. Det ska arbetas hårdare hos varje spelare. Är vi villiga att jobba hårt på båda hållen tror jag vi kan förlösa den här potentialen.

5. Djurgårdens IF (23 poäng)
Spelar mot: Örebro (h) lördag 16.00.
Nyförvärv:  -
Förluster: -

Pelle Olsson, tränare:
1. Det är bra just nu. Martin Broberg tvingades utgå från träning idag (fredag) när han fick känning i en ljumske och sen är Faltsetas avstängd imorgon (lördag).

2. Vi behöver få till en stabil nivå. Vi har en bra grund att stå på men vi måste vara 100 procent fokuserade i nästa match. Är vi det så kommer ses som ett bra lag.

6. AIK (23 poäng)
Spelar mot: Kalmar (b) söndag 17.30.
Nyförvärv: Patrick Kpozo (b, Inter Allies, ansluter tidigast 15 juli).
Förluster: Panos Dimitriadis (mf, Genclerbirligi), Lee Baxter (mv, Genclerbirligi), Nabil Bahoui (mf, Al Ahli).

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
1. Vi har Patrik Carlgren skadad och ”Stam” (Kenny Stamatopoulos) är i väg med landslaget. Annars är det fint. Vi har haft nästan en månad utan tävlingsmatcher och i torsdags mötte vi Vaasa i Finland och på söndag är det dags för Kalmar. Det är bra med matcher och vi har en bra känsla i laget.

2. Vårt spel på bortaplan. Vi är jättenöjda med spelet på hemmaplan för vi har bara kryssat en gång där och vunnit alla andra matcher. Vi är starka på Friends. Men på bortaplan har det inte varit så. Där måste vi hämta hem poäng till Solna.

7. Helsingborgs IF (18 poäng)
Spelar mot: BK Häcken (b) söndag 17.30.
Nyförvärv:  Frederik Helstrup (b, köps loss från Horsens), Arnor Smarason (mf, åter efter lån).
Förluster: -

Tobias Tuvesson, assisterande tränare:
1. Känslan är bra. Vi har varit igång i två veckor och det ska bli skönt att spela tävlingsmatcher igen. Truppen ser bra ut. Vi har egentligen bara Emil Krafth och (Alexander) Achinioti Jönsson på skadelistan, för annars är alla i full träning.

2. Svårt att peka på något specifikt. Det är helheten vi försöker bli bättre på hela tiden. Totalt sett vill vi förbättra oss som lag.

8. Gefle IF (17 poäng)
Spelar mot: Hammarby (h) måndag 19.05.
Nyförvärv:  -
Förluster: Oscar Karlsson (mf, klubb ej klar), Emil Bellander (anf, Brommapojkarna, lån).

Thomas Andersson, assisterande tränare:
1. Vi tycker att vi har tränat på bra. Vi hade en tuff träningsmatch mot IFK Göteborg i Dalarna förra fredagen och förlorade med 2-0. Det var en bra påminnelse för oss om vad det handlar om att spela tuffa matcher. Vi har förberett oss bra inför matchen mot Hammarby och tror att vi är i bra form. Vad gäller truppen är det bara Sasa Sjanic som fortfarande har problem, resten är i full träning.

2. Vi har hållit nollan fem gångar, släppt in 22 mål och 19 av dem har släppts in på bortaplan. Så det är några matcher där det har blivit väldigt stora resultat. Det behöver vi förbättra på bortaplan. Självförtroendet från hemmaplan ska vi ta med oss till bortaplan och inte göra så stor skillnad på det.

9. BK Häcken (16 poäng)
Spelar mot: Helsingborg (h) söndag 17.30.
Nyförvärv:  Paulinho (anf, Piracicaba).
Förluster: Walid Atta (b, Genclerbirligi).

Christian Lundström, assisterande tränare:
1. Det känns väldigt bra nu i och med den nya arenan.  Vi har ju inte riktigt känt oss hemma på Ullevi med den här tomheten med tanke på platser kontra publiken som vi har. Just nu har vi skador på David Frölund, Tom Söderberg, Martin Ericsson och sen Paulinho som inte är spelklar förrän transferfönstret öppnar.

2. Ska vi se på det stora hela så är det målskyttet som inte riktigt fungerat. Vi har inte kommit till lika många målchanser som vi gjort tidigare. Det är väl den stora skillnaden jämfört med tidigare år.

10. Kalmar FF (15 poäng)
Spelar mot: AIK (h) söndag 17.30.
Nyförvärv: Archford Gutu (mf, åter efter lån).
Förluster: -

Jens Nilsson, assisterande tränare:
1. Känslan är god. Vi fick ju in en ny tränare och nya spelare i vintras så det tar sin tid att sätta det. Vi är på väg dit vi vill nå nu. Vi hoppas på en mycket starkare andra del av allsvenskan för vår del. Skadeläget; Filip Sachpekidis har varit sjuk, Rasmus Elm har sin egen historia och Ole Söderberg har gjort en meniskoperation och är tillbaka om två veckor. Annars ser det väldigt ljust ut.

2. Vi har pratat mycket om att bli direktare i vårt anfallsspel och göra fler mål framåt. Sen ska vi bli lite tajtare i vårt försvarsspel. Det är inga hemligheter, det är väl likadant för alla lag. Vi behöver få upp farten lite mer för att kunna attackera och variera vårt spel mer.

11. Hammarby IF (13 poäng)
Spelar mot: Gefle (b) måndag 19.05.
Nyförvärv:  Ögmundur Kristinsson (mv, Randers).
Förluster: Johannes Hopf (mv, Genclerbirligi), Thomas Guldborg Christensen (b, Valur), Marko Mihajlovic (b, klubb ej klar).

Carlos Banda, assisterande tränare:
1. Det känns bra. Vi hade ju en resultatmässigt lite sämre period innan uppehållet, men jag tycker att vi presterade åt rätt håll under de sista matcherna och vi vann en träningsmatch mot Åtvidaberg med 3-0 nyligen. Vi har förhoppningar om en bättre höst. Pablo Pinones-Arce är skadad, medan vi får ta det dag för dag med Kennedy Bakircioglu och Oliver Silverholt. Erik Israelsson är tillbaka i full träning.

2. En hel del saker. Vi har jobbat en hel del med vårt försvarsspel, att förtydliga det. Även få lite bättre fart på våra kontringar, så att vi kan utnyttja dem bättre.

12. Falkenbergs FF (12 poäng)
Spelar mot: Elfsborg (h) söndag 15.00.
Nyförvärv: Erik Zetterberg (mf, uppflyttad till a-lag), Linus Andersson (b, uppflyttad till a-laget).
Förluster: -

Jonas Axeldal, assisterande tränare:
1. Vi har en bra känsla och har i stort sett en skadefri trupp.

2. Det är klart att vi vill göra fler mål framåt och samtidigt släppa in färre bakåt. Framförallt så är det försvarsspelet som vi måste förbättra. Kan vi släppa in färre mål så kommer vi vinna fler matcher och poäng.

13. Gif Sundsvall (12 poäng)
Spelar mot: IFK Göteborg (h) söndag 17.30.
Nyförvärv:  Granit Buzuku (mf, åter efter lån).
Förluster: -

Roger Franzén, tränare:
1. Formmässigt får vi se hur det ser ut, vi har ju inte spelat sedan den 7 juni. Skademässigt har vi Marcus Danielson, Eric Larsson och Peter Wilson på skadelistan.

2. Vi behöver bli bättre i matchavgörande situationer. Spelet i båda boxarna. Det är en stor del.

14. Örebro SK (11 poäng)
Spelar mot: Djurgården (b) lördag 16.00.
Nyförvärv:  -
Förluster: Michael Seaton (anf, åter efter lån).

Alexander Axén, tränare:
1. Det är bra både skademässigt, formmässigt och med känslan i truppen. Vi går åt rätt håll. De allra flesta är i bra slag och friska. Vi gör det bra på träningarna och då kommer oftast formen också. Vi avslutade med fem matcher utan förlust och vi har haft en träningsmatch mot Sundsvall där vi vann. Vi har en bra känsla i gruppen.

2. Många saker, såklart. Det är de stora penseldragen. Försvarsspelet måste bli lite bättre, anfallsspelet måste bli bättre. Det är sådana saker man jobbar med varje dag. När man får det på plats kan man börja jobba med finsnickeriet sen.

15. Halmstads BK (9 poäng)
Spelar mot: Åtvidaberg (b) lördag 16.00.
Nyförvärv: -
Förluster: Tim Erlandsson (mv, köps loss av Nottingham).

Janne Jönsson, tränare:
1. Skadeläget är ganska positivt. Den som inte är med i truppen när vi startar upp är Simon Silverholt och Joseph Baffo. Den första är skadad och med Baffo så försöker vi ta det lite lugnt med tanke på belastningen i U21-EM. Vi hade gärna haft med honom om vi bara tänkt kortsiktigt.

2. Det mesta egentligen. Vi hade egentligen en ganska svag vår rent poängmässigt men där matcherna varit väldigt jämna. Så nu måste vi vara mer effektiva framåt och stänga igen bakåt.

16. Åtvidabergs FF (5 poäng)
Spelar mot: Halmstad (h) lördag 16.00.
Nyförvärv: Kenny Hildeby (anf, uppflyttad till a-laget).
Förluster: Ruben Lameiras (mf, åter efter lån).

Roar Hansen, tränare:
1. Vi vet att det kommer bli en tuff höst men det är bara att jobba på. Vi har det ganska skadefritt just nu. Bruno Marinho är borta och sen har Victor Sköld haft lite skavanker, men jag räknar med att han är tillgänglig. 

2. Ojoj, det är mycket. Men ska vi vinna fotbollsmatcher i höst så måste vi förbättra försvarsspelet. Vi har släppt in tre mål vid fem olika tillfällen under våren. För att vara ett bottelag har vi ändå gjort hyfsat många mål framåt. 

Se det bästa från den allsvenska våren i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-05 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons