POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Allsvenskans assistkung: ''Spel ute i Europa är målet''

Halmstads Martin Fribrock har i år fått vara skadefri och det har betalat sig. Förutom två mål har han stått för sex assist under vårsäsongen, något han är bäst med i allsvenskan.

- Det har känts kanon och jag har fått bra utdelning. Absolut ett kliv i rätt riktning, säger Fribrock till FotbollDirekt.com.

Det började med ett kanonmål i premiärmatchen mot Gefle följt av ännu ett fint mål i matchen efter mot Helsingborg. Sedan dess har Fribrock mest ägnat sig åt att spela fram lagkamraterna. Sex assist har det blivit totalt och med det är han bäst i allsvenskan efter elva omgångar.
- Att skicka in en boll i straffområdet som någon sätter dit är riktigt gött. Men jag gör gärna även lite mål då och då.

Årets säsong kan betecknas som något av ett genombrott för Fribrock som kom till Halmstad från Helsingborg 2005. Men skador har tidigare satt stopp för hans framfart och nu siktar han på spel utomlands.
- Det är mitt mål och varje fotbollsspelares dröm. Men det ligger i framtiden och inget jag tänker på för tillfälligt, säger HBK-mittfältaren.

Förklaring till varför det gått så bra i år? - För första gången har jag inte satt någon press på mig själv. Det hämmar mer än det gör nytta och press finns det tillräckligt av på annat håll.

Inför höstsäsongen hoppas Fribrock fortsätta på den inslagna vägen och att Halmstad blir jämnare än vad de varit.
- Vi ska köra bra träningar under juni och förhoppningsvis kan vi höja vår lägstanivå. Vi har som målsättning att hamna bland de sju bästa och när vi väl är där kan vi sikta högre.

Assistligan 1. Martin Fribrock, Halmstad: 6
2. Rasmus Elm, Kalmar: 5
3. Razak Omotoyossi, Helsingborg: 4
4. César Santin, Kalmar: 4
5. Emir Kujovic, Halmstad: 3
6. Henrik Larsson, Helsingborg: 3
Källa: svenskfotboll.se

Publicerad 2008-05-24 kl 14:41
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå