Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Allsvenskt klubbar oroade för gräset: "Står fortfarande 10-0 till vintern"

Rekordtidig allsvensk premiär, snö och kyla gör att ledare i flera fotbollsklubbar oroar sig över hur planerna kommer att se ut efter den första omgången. På flera arenor skulle gräset behöva minst ytterligare en månads vila.

Allsvensk fotbollspremiär brukar vara synonymt med spirande gräs. I år har snöoväder och sträng kyla avlöst varandra, något som har satt sina spår i gräset på fotbollsplanerna — även om det bara är Häcken som tvingats flytta sin match från ordinarie hemmaarena.

Kalmar FF — som premiärspelar mot IFK Göteborg på lördag — hotades länge av att tvingas flytta årets första allsvenska match. Men snön på Fredriksskans är äntligen borta och klubbdirektören Svante Samuelsson är hoppfull om att det till och med ska gå att passa bollen fram och tillbaka.

- Det ser faktiskt hyfsat ut, men frågan är hur mycket spelarna kommer att slita på planen och hur den kommer att se ut om inte våren snart får fart, säger Samuelsson till TT

På AIK:s hemmaarena Råsunda har läget varit förtvivlat.

- Vi har skottat snö och hackat is de sista tre veckorna, säger planskötaren Robert Limpar som tagit in extrahjälp från fotbollsklubbar i länet.

Den första gödningen och bevattningen gav inte riktigt önskat resultat.

- Några små strån har jag sett någonstans. Men det är inget nytt. Det är först framåt maj det brukar se bra ut.

Någon fara för premiären mot Mjällby är det dock inte, även om temperaturen är i lägsta laget för både spelare och publik. Någon vårvärme är inte i sikte, enligt SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

- Det blir nog klassiska bandyapplåder på Råsunda på söndag. Och jag tror inte att kortbyxor på spelarna är att rekommendera. Det kommer att vara minusgrader när matchen har kommit igång, säger han.

Vad säger du om ställningen i matchen mellan vintern och våren?

- 10—0 till vintern. Våren är inte ens med i matchen utan sitter nog i bussen på väg till matchen. Jag tror ändå att våren kommer att vinna till slut, kanske ligger den bara i hårdträning.

TT

Publicerad 2010-03-09 kl 17:21
Annons
Annons
Annons