Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ALLT INFÖR lördagens träningsmatcher

På lördagen är det årsdebut för flera av våra allsvenska lag.
Här är förutsättningarna inför helgens bataljer.

AIK - IFK Mariehamn

Första matchen för nye tränaren Mikael Stahre som lyxen att förfoga över en relativt skadefri trupp så här i början av säsongen. Samtliga nyförvärv kommer få speltid mot de åländska laget. Vilket betyder att publiken får se Jos Hooiveld, Mikael Thorstensson, Martin Mutumba, Daniel Gustafsson och Pontus Engblom.

- Det har funkat bra för samtliga och nu får vi se när det blir matcher också. Det är första matchen och vi kommer gå runt på folk. Alla ska få speltid, lovar Stahre.

Missar matchen: Bojan Djordjic och Jorge Ortiz

Gefle - Örebro

Gefle inleder säsongen mot Örebro SK på neutral plan i Avesta. Det har härjat en hel del sjukdomar i truppen, men enligt nye tränaren Urban Hammar är det inget alarmerande. Sedan senaste säsongen har Gefle tappat rutinerade namn som Mathias Woxlin, Thomas Hedlund och Anders Wikström och fyllt på med unga spelare.
- Vi kommer använda träningsmatcherna till att fördela speltid. Vi har flera yngre spelare som behöver rejält med erfarenhet snabbt, säger Hammar.

Missar matchen: Jonatan Berg, Jonathan Hellström

Örebro spelade 3-3 i smygpremiären mot Kongsvinger förra helgen. Ett hårt skadedrabbat ÖSK lyckades reducera och kvittera i slutminuterna.
- Vi är nöjda med sista halvtimmen i den matchen. Då spelar vi väldigt bra och visar uthållighet, säger ÖSK:s assisterande tränare Richard Nilsson.

- Däremot släppte vi in tre mål på fasta situationer och det får inte hända.

Missar matchen: Kim Olsen, Michael Jidsjö, Robin Staaf, Magnus Kihlberg, Eric Bassombeng, Gustaf Lundholm, Bertin Zé, Glenn Holgersson, Joakim Green och Moses Reed.

Elfsborg - Helsingborg

Elfsborg spelar sin första träningsmatch för säsongen och gör det med ett kraftigt decimerat lag, där nyckelspelare som exempelvis Stefan Ishizaki och Anders Svensson inte är tillbaka från sina skador. Johah Wiland har som beknt lämnat klubben för spel i Danmark.

Missar matchen: Jari Ilola, Stefan Ishizaki, Anders Svensson, Anders Wikström, Jesper Florén

Helsingborg har spelat en träningsmatch så här långt - den hemliga matchen mot Bröndby, där det blev seger med 2-0. Ett par spelare saknas på grund av landslagsuppdrag och Henrik Larsson, som nyss skrivit på ett nytt ettårskontrakt, stannar också hemma från resan till Borås. Dessutom saknas flera skadade spelare. I målet får juniorlandslagsmålvakten Pär Hansson chansen i stället för Daniel Andersson. Marcus Bergholtz spelar från start, precis som nyförvärvet Erik Sundin. I stället för Henke spelar Tobias Holmqvist intill René Makondele i anfallet.

Missar matchen:
Isaac Chansa, Rasmus Jönsson, Henrik Larsson, Marcus Lantz, Joel Ekstrand, Olafur Skulason, Hannu Patronen, Magnus Arvidsson,

Odense - Trelleborg

Första bortamatchen för säsongen för Trelleborg och en chans för Tom Prahl att testa några av nyförvärven. Beskedet från Rasmus Bengtsson att han stannar resten av säsongen är förstås positivt för skåningarna.

Trelleborg lär sannolikt testa andremålvakten Viktor Noring mot Odense för att spara på Fredrik Persson.

Missar matchen: Peter Abelsson, Marcus Pode, Jonas Bjurström.

BK Häcken - Sandefjord

Första träningsmatchen för Häcken och Hisingelaget ställer upp med en kraftigt försvagad uppställning. David Marek och Johan Lind är utanför laget trots att båda är friska. Skadelistan är diger och där har tränaren Peter Gerhardsson någonting att jobba på.
- Jag har inte bestämt någonting utifrån spelsystem eller så, säger Gerhardsson till FotbollDirekt. Men det digra frånvaroläget gör att han tvingas att spela 4-5-1.

Missar matchen: Paulinho, Dominic Chatto, Mathias Ranegie, Jacob Johansson, David Marek, Johan Lind.

IFK Göteborg - Timisora

Tredje träningsmatchen för säsongen för "Blåvitt" och laget har fortfarande inte gjort något mål framåt, vilket gör att tränartrion Rehn, Olsson och Olausson har fått lite att tänka på. Blir det Wernbloom och Hysén tillsammans i anfallet eller bara Hysén själv med Wernbloom som släpande anfallare i en roll offensiv mittfältare? Det är sånt som det tål att tänkas på.

Missar matchen: Jonas Wallerstedt.

Publicerad 2009-02-06 kl 17:03
Annons
Annons
Annons