Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alm: "Det känns som att man är levande begravd"

AIK och Andreas Alm försöker bryta avtalet – men är inte överens.
Dessutom erfar Fotbollskanalen att Rikard Norling har ett färdigförhandlat kontrakt som inte är påskrivet.
- Men det stämmer inte, säger Alm.

Sent på onsdagen gick Fotbolldirekt ut med uppgifter om att AIK kommer att sparka Andreas Alm och att Rikard Norling tar över. Fotbollskanalen erfar att Alm har ett förslag att ta ställning till där klubben köper ut honom från hans kontrakt samt att man har ett färdigförhandlat avtal med den tilltänkte ersättaren Rikard Norling. När Fotbollskanalen ber Alm kommentera uppgifterna om att han förhandlar med AIK om att bryta avtalet menar han dock att det är fel.

- Det stämmer inte, säger han.

Efter att Andreas Alm har förstått att han kommer att få lämna AIK har han själv velat få till ett avslut med klubben. Parterna är ännu inte överens om en uppgörelse och en presskonferens kan därför komma att dröja någon dag. Fotbollskanalen erfar att tanken är att Norling ska leda AIK i måndagens derby mot Djurgården. 

Fotbollskanalen är på plats på Karlberg där AIK har sin träning. Till Fotbollskanalen sa Alm så här om känslorna just nu:
- Det känns som att man är levande begravd.

Redan i vintras ville delar av AIK-styrelsen byta ut Andreas Alm, enligt Fotbollskanalens uppgifter, men då var förstavalet Stuart Baxter. Klubben var så långt gången att man vara överens med den före detta AIK-tränaren, enligt vad fotbollskanalen erfar, men att det föll på att han blev för dyr. Inte nog med Baxters egen ersättning, han hade även krav om att få ta in ytterligare personer i sin stab och kostnaden blev för hög med tanke på att Alm hade två år kvar på kontraktet. Något som fick AIK att meddela Andreas Alm precis före jul att han fick vara kvar i klubben.

Även då var Rikard Norling ledig, men Baxter ansågs gå före honom. När det inte blev något med AIK valde Stuart Baxter att återvända till Sydafrika och ta över SuperSport United. Baxter var förbundskapten för landet 2004-05 utan större lycka men hade en framgångsrik period när han ledde Kaizer Chiefs 2012-15 till två ligatitlar och en cuptitel.

Publicerad 2016-05-12 kl 10:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons