POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Alm om derbyt: ”Den största och viktigaste matchen för året”

Andreas Alm gör sin första match som huvudtränare mot Djurgården. Då underdriver han inte matchens betydelse.
- Den viktigaste matchen för året, säger han till fotbollskanalen.se.

AIK och Djurgården gör ikväll allsvensk premiär mot varandra i ett laddat derby. Andreas Alm gör samtidigt sin första match som huvudtränare för klubben, sedan han tog över efter Alex Miller efter förra året. Alm är dock förvånansvärt kall när han ska beskriva känslorna inför matchen:

- Jag har inte känt efter än. Jag har lämnat ungarna på dagis under morgonen och inte hunnit känna efter. Sedan är det oväsentligt hur jag känner mig – det viktiga är att vi gör bra saker ikväll.

- Jag lovar att jag inte ska känna efter en enda gång inför kvällen – vi ska bara spela.

Hur AIK:arna ska lyckas göra bra saker under kvällen, är något Alm menar att man har förberett sig för länge nog under försäsongen för att lyckas med. Alm är inte heller rädd för någon övertändning hos spelarna, som får lägga den extra laddningen som finns inför en premiär till den som finns inför ett derby.

- Vi har sagt i veckan att allt vi gör framtill avspark ska ge mer energi än det tar, och det tror jag att vi har varit bra på.

Med din AIK-bakgrund – hur speciellt känns det att din första match blir mot Djurgården?
- Jag är ju chefstränare i AIK så bakgrunden spelar ingen roll. Är man chefstränare för AIK och möter Djurgården i en premiär, då är ju det den största matchen för året – den viktigaste matchen för året.

Hur skönt ska det bli att det drar igång då?
- Ja, vi vill ju alla att det börjar. Oavsett vilken försäsong man har haft tror jag att man som tränare vill att det ska börja – och det är dags för oss också känns det som.

Publicerad 2011-04-04 kl 13:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå