POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alm om Novakovic: ''Behöver ingen smekmånad''

Andreas Alm hade Nebojsa Novakovic högst på sin önskelista. Men den gamle AIK-ikonen är på sätt och vis ett oskrivet tränarkort för Alm.

- Hur vår kemi är? Som fotbollstränare vet jag inte ännu, men vi trivdes jäkligt bra ihop som fotbollsspelare. Men hur lika - eller olika - vi är som tränare, vet jag ännu inte, säger AIK:s nye tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

AIK:s försäsong har på allvar kommit i gång och det nya tränarteamet har gjort entré.
Andreas Alm, Nebojsa Novakovic, Christer Swärdh har tagit över ett tränaruppdrag så få namn i den moderna AIK-historien överlevt någon längre tid.
Alms förstanamn när han fick välja en ny assisterande tränare blev lite överraskande Nebojsa Novakovic, som redan tidigare tränat AIK.
Novakovic valde 2008 under uppmärksammade former att avgå i sympati med huvudtränaren Rikard Norling, som fick sparken.

- Han gjorde ett utmärkt jobb som tränare i AIK senast. Det är klart att det är stort fokus på Nebojsa och att han är populär – men det är inte därför jag har valt honom, betonar Andreas Alm.

- Om vi behöver en smekmånad? Nej, vi ska inte gå omkring och ha det mysigt i en månad, vi ska göra bra saker och jobba hårt från början. Jag har valt honom för hans fotbollskunnande och det bästa sättet att lära sig mer om varandra är inte att snacka om hur fint och bra allt ska bli, utan att göra saker som är bra för laget varje dag.

Känna efter är något Andreas Alm ogärna gör.
Det ville han inte göra precis när det stod klart att han hade fått jobbet som ny AIK-tränare – och det vill han fortfarande inte göra.
Så att få honom att sätta ord på samarbetet med AIK-legendaren Nebojsa Novakovic blir inte så mycket lättare – trots att det lär behöva bli något extra för att ex-mästarna ska kunna ta ett större steg redan den här säsongen.

- Han var det första namnet jag tänkte på när jag började tänka på vem jag ville ha in för att komplettera tränar- och ledarteamet.

Vad imponeras du av mest – vad har du slagits av mest med Nebojsa? Vad fick dig att satsa på just honom?

- Hans stora passion för fotbollen och vilja att hela tiden vilja lära sig nytt. Men be mig inte prata om hur vi fungerar tillsammans ännu. Vi har som sagt bara gjort fem träningar tillsammans. Vi kommer säkerligen lära oss mycket av och om varandra. Men glöm inte heller bort att det inte bara handlar om mig och Nebojsa, det handlar också om Christer, Lee och Johnny Nilsson, betonar AIK-tränaren och kommenterar det faktum att Novakovic är en stark personlighet som tar plats:

- Men det är så jag vill att det ska vara. Jag kommer, vill och måste använda mitt ledarteam maximalt. Det är jag som är chefstränare och mitt jobb att ge mina tränare chansen att ta plats och göra det de är bra på.

Publicerad 2011-01-16 kl 19:14
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå