Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alm: "Tid för AIK att sluta snacka"

Han har förmodligen det tuffaste jobbet i allsvenskan. Men Andreas Alm njuter av att träna AIK.
- Mina egna krav på mig själv är de största, säger han till fotbollskanalen.se.

Assistenten har tagit över. Efter att ha agerat andretränare under två år så stiger Andreas Alm nu in i hetluften som huvudtränare för AIK. Han medger att det är upp till bevis för egen del när serien drar rivstartar för Solnaklubben med ett derby mot Djurgården .
- Jag har inte presterat något ännu, säger han bestämt.

Och när det handlar om prestera så understryker Alm att det är även dags för klubben att visa vad man kan på plan. Den kaxiga ytan ska fyllas med innehåll.
- Det är tid för AIK att visa resultat och inte snacka. Det är en stolt klubb men det gäller att fylla på stoltheten. 2009 var ett bra år medan 2010 var sämre. Det här året ska bli ett år då vi presterar igen, säger Alm.

Den förre AIK-spelaren vet vad som gäller. Klubben må ha haft stora framgångar under 2000-talet med guldet 2009 som den absoluta toppen men sedan sekelskiftet har AIK haft elva olika huvudtränare. Alm vill dock inte prata om någon press.

- Jag har inte känt efter. Det är viktigare för mig att jag gör bra saker. Jag vet när jag skriver på kontraktet med AIK att det är det bästa jobb man kan ha. Det finns inget jag behöver utvärdera över mitt val.

- Jag ser inga problem med att det är press. Mina egna krav är de största. AIK är som ens egna barn. Ibland gör de fel. Men man älskar dem ändå.

Publicerad 2011-03-22 kl 08:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons