Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alm vägrar snacka guld: "Europa vore en stor framgång"

Andreas Alm tonar inför kvällens derby ned guldsnacket. AIK-tränaren har något annat för ögonen:
- Europa vore en stor framgång, säger Alm.

Formtoppade AIK har tätkänning på Helsingborg. Ändå är Alm tveksam till att guldet hamnar i Solna och hans resonemang är enkelt; han tror helt enkelt inte att HIF plötsligt börjar snubbla till.

- HIF har förlorat en match på hela året, vad talar för att de ska tappa nu, säger AIK-tränaren till FotbollDirekt.se.

AIK kommer till kvällens Stockholmsderby med en rejäl formtopp. Fem raka segrar och vinst i elva av de senaste 13 matcherna.

Men AIK-tränaren Andreas Alm tror dock att avståndet till Helsingborg på åtta poäng blir extremt svårt att hämta in.

– Jag tycker lag som Gais och Häcken gjort fina säsonger. vi har gjort en ännu bättre säsong men är ändå inte i närheten av HIF. Då kan man fundera på hur bra säsong de har haft, och vad talar för att de plötsligt ska tappa poäng nu, säger Alm.

Även om känslan är att HIF klarar av att hålla undan – lämnar han en öppning för att AIK skulle kunna knipa guldet i den sista omgången.

– HIF har en förlust på hela säsongen mot oss på Råsunda. Samtidigt vet man aldrig i fotboll och saker kan hända. Placeringsmatcherna kommer så småningom, då vi får se vilken placering vi kan nå genom att slå dem i den sista matchen, säger han.

För att sista omgången ska kunna bli en guldmatch – måste AIK först vinna derbyt mot Djurgården.

Inför matchen tror Alm att försvarsspelet och backlinjen i synnerhet, kan komma att avgöra matchen till Solnalagets favör.

– Vi har ett försvarsspel som så här långt är bättre än deras.

En lagdel som han tycker varit lagets viktigaste över hela säsongen trots Banguras enorma succéår.

– När Banguras gjorde en massa mål, var det få som lyssnade när vi sa det, och det kanske var bra. Motståndarna glömde kanske bort att vi är väldigt bra organiserade i försvarsspelet.

– De har fått in Agger som kommer spela med Kennedy på topp. Spetsegenskaper som de saknat tidigare. I de senaste fem matcherna har vi bara släppt in två mål och Djurgården måste spela på topp för att slå oss.

- Det betyder en del att vi har dubbelt så många poäng som dem. Vi har vunnit 11 av dem 13 senaste. Vi gör saker i matcher som ger poäng.

AIK-tränaren har samtliga spelare tillgängliga inför matchen och vill vinna för att säkra Europaspel:

– Just nu har vi det inom räckhåll. Europaspel skulle betyda oerhört mycket för årets framgång och nästa års säsong, avslutar han.

Publicerad 2011-09-19 kl 13:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons