Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Almebäck: "Se oss som ett topplag"

Örebro slutade sexa den senaste säsongen men hade med lite flyt kunnat blivt ännu bättre. En av spelarna som var tongivande var Michael Almebäck.

- För ett år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle få åka med på landslagets januariturné, säger han till FotbollDirekt.se.

Almebäck ratades av Brommapojkarna inför den senaste säsongen. Det skulle visa sig bli ett lyckokast för Almebäck.
Han fick ett provkontrakt med Örebro, där han fick förtroendet direkt och tog tillvara på chansen att etablera sig i laget.
- Ja, det gick bra direkt och det var skönt att få ett kvitto att man höll på allsvensk nivå. Det gjorde att det fortsatte att rulla på sedan, säger Almebäck.

Örebro hade häng på den absoluta toppstriden med tiotalet omgångar kvar att spela men till slut fick laget nöja sig med en sjätteplats.
- Det var en månad som var en katastrofmånad för oss och som gjorde att vi tappade, säger Almebäck.

Men den fina säsongen gav ändå mersmak.
- Ni kan se oss som ett topplag till nästa säsong. Det känns som om vi har något riktigt bra på gång, säger Almebäck.

Han ser dock något som måste förbättras till nästa säsong om det ska gå ännu bättre.
- Vi gjorde inte jättemycket mål i år och för att bli riktigt topplag måste vi försöka sätta in lite mer bollar i motståndarmålet men vi måste också släppa in lite färre mål, säger Almebäck.

Örebro släppte dock in "bara" 32 mål, vilket är drygt ett mål per match och färre mål än vad trean Elfsborg och fyran Kalmar släppte in.

- För min egen del kan jag bli bättre på det mesta. Jag måste kunna ta lite mer ansvar och utveckla tekniken och huvudspelet, säger Almebäck ärligt och uppriktigt.

Vad har Sixten Boström betytt för din framgång? - Jag tycker han har en bra spelidé och vill spela bollen efter marken. Han har betytt mycket men det har hela lagets framgång också gjort. Alla spelare runtomkring mig på planen har också varit till hjälp.

Almebäck kan nu se fram emot julledigt efter en sen träningsmatch i december, som av lagledningen sågs som en förberedelse till nästa säsong.
- För min del känns det som om säsongen äntligen är över.

Nästa säsong hoppas Almebäck kunna ta ännu några steg uppåt i kvalitetsnivå och gör han det, då kan han och Örebro verkligen vara med i toppen och utmana.

Publicerad 2009-12-23 kl 13:01
Annons
Annons
Annons