Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Alvaro Santos - Gör mål i drygt varannan allsvensk match

När Alvaro Santos spelade med Helsingborg gjorde forwarden mål i drygt varannan match. Här är brasilianarens Europa-karriär.

Det är ingen tvekan om att ÖIS har fått en målskytt av rang i och med värvningen av Alvaro Santos. Överallt han har varit har han skrivit in sig flitigt i målprotokollet.

29-årige Alvaro Santos slog igenom med dunder och brak år 2000 när han gjorde tolv mål på nio matcher. Då lånades han bara av Helsingborg från brasilianska America-RJ.

Andra säsongen var inte lika bra med fem mål på 18 matcher. Men 2002 var Alvaro tillbaka i fin målform igen med 16 fullträffar på 24 matcher.

2003 hann han bara spela två matcher innan han lämnade klubben för spel med FC Köpenhamn. Totalt blev det 35 mål på 64 matcher från brasilianarens sida under hans tid i Helsingborg.

Även i FC Köpenhamn gjorde han sig mycket populär som målgörare genom att göra 13 mål på 22 matcher den första säsongen och totalt noterades han där för 38 mål på 83 matcher. Tillsammans med Marcus Allbäck gjorde Santos 30 mål.

Han lämnade FC Köpenhamn 2007 för spel i franska Sochaux. Även där gick det okej första säsongen med åtta mål på 29 matcher. Trots det blev han utlånad till Strasbourg, där han gjorde fem mål på 28 matcher.

Den här säsongen har han spelat två matcher från start med Sochaux och har gjort två inhopp men inget mål. Totalt blev det åtta mål på 36 matcher med Sochaux.

Publicerad 2009-02-09 kl 12:06