Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alvbåge efter kritiken: ”’Bara löjligt att det blev så stort”

IFK Göteborgs Erik Lund får uppbackning av lagkamraten John Alvbåge efter den massiva kritiken den gångna veckan. – En felpass på mittplan ska inte behöva avgöra en match, det är bara löjligt att det blev så stort, säger han till FotbollDirekt.se. Förväntningarna på topptippade Göteborg är stora i år efter vinterns alla stjärnvärvningar. Men laget fick en rejäl uppvakning i premiäromgången när man åkte på förlust i Södertälje mot förväntade bottenkandidaten Syrianska. I dagarna efter matchen har IFK-backen Erik Lund blivit föremål för massiv kritik, mycket på grund av en missriktad passning som bäddade för Syrianskas segermål. – Det är media som gärna vill hitta någon syndabock. Vi alla gubbar som var med i truppen vet ju om att det var vi som inte gjorde det bra. Det är givetvis tråkigt för Erik att det blev negativ fokus på honom. Men det är lugnt nu, säger Blåvitts målvakt John Alvbåge.

Inledningen av allsvenskan har minst sagt varit jobbig för 25-årige Lund. Först blev han hånad i Åtvidabergs kaxiga kampsång och därefter hackkyckling efter Syrianska. Men någon speciell uppbackning från lagkamraterna behövs inte, menar Alvbåge. – Det är uppförstorat, men någon speciell aktion har inte skett. En felpass på mittplan ska inte behöva avgöra en match, det är bara löjligt att det blev så stort. Erik är en bra fotbollsspelare, så han löser nog detta. Detta kan hända oss alla, det är ju fotboll det handlar om, ibland går det bra och ibland dåligt.

Göteborg har chansen att revanschera sig i eftermiddag när Norrköping kommer på besök. Det är ett stort publiktryck på matchen med nästan 16. 000 sålda biljetter. – Ända sedan de blåste av Syrianskamatchen har vi gått och väntat på att få ett nytt tillfälle att visa upp oss. Vi är laddade.

Norrköping kommer till Gamla Ullevi med ett stärkt självförtroende efter den överraskande hemmasegern mot mästarna Helsingborg. En skräll enligt många – men inte enligt Alvbåge. – Överraskande och överraskande, det är klart Helsingborg är ett respekterat lag men Janne Andersson har byggt och fått kontinuitet i Norrköping. Nu har de fått ihop ett riktigt bra lag, och med mycket energi och ”underdog”-känsla kan de komma långt.

Sarp Yesil

Publicerad 2012-04-09 kl 07:49
Annons
Annons
Annons