Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alvbåge irriterad på kritiken: "Känns som att ni vill förringa vår prestation"

IFK Göteborg var utspelat i den första halvleken mot Midtjylland men hämtade upp underläget och vann till sist på straffar. John Alvbåge var inte nöjd med spelet i första men tycker inte laget förtjänar kritik.
- Vad ska man vara orolig för? Vi håller på och tränar, säger han till Fotbollskanalen.  

IFK Göteborgs andra träningsmatch för året slutade med seger. 2-2 mot danska mästarna Midtjylland blev seger efter straffsparkar. Målvakten John Alvbåge berättar om en match med två helt olika halvlekar.

- Man ser i första halvlek när de har energi att vi ser ut som kor som släpps ut på bete för första gången. Det var en jävla vind och sol och vi hade svårt att hålla i bollen. Vi börjar bra första 20 minuterna men sen tappar vi och blir lite sura när de göra mål, vilket är onödigt när det bara är en träningsmatch. Sen tar de över helt. Sista 20 i andra halvlek var nästan spel mot ett mål så vi var missnöjda i paus.

- I andra tappar de energi och då kunde vi spela mer det spelet vi vill spela där vi kan bygga upp bakifrån. 

Du hade en ganska stor anfallare som du mötte?
- Ja, det är väl bara Tor André Flo som man mött förut som går att jämföra.

Midtjylland laddar just nu för ett möte med Manchester United i Europa Leagues sextondelsfinal, men mot IFK Göteborg var det många av de stora namnen som vilade. Trots det, säger Alvbåge, ska segern rankas högt.

- Det är ändå regernade mästarna i Danmark och om de inte skulle ha en bred trupp vore det ju en skam. Det är klart att de har riktigt bra spelare på alla positioner. Jag har hyggligt bra koll på Midtjylland och jag tror de hade en del spelare som kommer vara aktuella mot United.

Finns det någon anledning att oroa sig för Blåvittfansen efter den första halvleken?- Som jag sa är det andra träningsmatchen, första på naturgräs. Oro?! Vad ska man vara orolig för? Vi håller på och tränar. Det är klart att det inte var bra, det kände vi också, men nu står vi här och har slagit dem på straffar. Visst, man kan säga att de hade ett B-lag men å andra sidan går vi också runt på många spelare. Jag vet inte vad jag ska säga. Det känns som att ni vill förringa vår prestation. Visst, de trycker på väldigt mycket i första och det är väl bra att vi får träna på det men sen gör ju vi två fina mål. Det kanske också var dåligt, enligt er. Själv tyckte jag det var ganska bra. 

Publicerad 2016-02-04 kl 16:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons