Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Alvbåge kritisk mot konstgräset: "Får inget gehör"

11å

Eyravallen blev häromåret Behrn Arena och försågs då med konstgräs. Men nu får underlaget kraftig kritik, inte minst från Örebros målvakt John Alvbåge.

- Det är horribelt. Jag talar för hela truppen och hela Örebros fotboll. Den är inte helt katastrof men den används alldeles för mycket och börjar bli hård på många ställen. Framförallt vid målområdena och centralt. Gammalt gummi börjar krypa upp samtidigt som gräset lägger sig. Det gör att friktionen blir hårdare och det resulterar i brännskador, säger Alvbåge.

örebro fick inledningsvis mycket beröm för sitt fina och snabba konstgräs men den senaste tiden har kritiken blivit allt mer massiv.
Mattan är sliten och bör bytas ut - helst omgående enligt Örebrospelarnas önskemål men åtminstone efter säsongen. Men enligt John Alvbåge har inte spelarnas önskemål fått något gehör alls.

ANNONS
- Attityden Örebroporten visade oss var ”att vi bryr oss inte ett dugg vad ni har att säga”. Budskapet var att de enbart skulle gå efter testresultaten. Men det är vår arbetsplats vi pratar om, vi tränar där varje dag. De borde lyssna på oss men behandlar oss som luft, säger John Alvbåge som inte har mycket till övers för Örebroporten.

Örebroporten är det företag som förvalar Behrn Arena och dessa har tidigare sagt att de inte avser att byta ut mattan, som fått högsta Fifa-klassning.
- Jag skulle vilja se den där undersökningen. Det är knappast så att nån Fifa-gubbe slängt sig och mätt sina brännskador, i stället har de gått där med sina apparater. I början, när mattan var ny, kunde man slänga sig naken på mattan utan att få brännskador. Nu måste jag ha långbyxor på träningarna. Nästa år får jag överväga om jag måste ha långbyxor också under matcherna.

Han menar att det är fel läge att lägga i handbromsen just nu om kostnaderna blivit för höga.
- Jag förstår att det är en ekonomisk fråga men har man byggt en arena och satsar på det, så borde man gå hela vägen och inte snåla in på det allra vitkigaste - själva fotbollsplanen.

ANNONS
Publicerad 2009-07-31 kl 13:09

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto