Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alvbåge om Elfsborg: "Sveriges Real Madrid"

En försäsong med höga toppar och djupa dalar - idag får Örebro bekänna färg. Motståndaren Elfsborg imponerar storligen på ÖSK-målvakten John Alvbåge.

- Jag är otroligt imponerad över den resa Elfsborg har gjort, vad de har byggt upp. Nu har de otroliga resurser, som ett Sveriges Real Madrid, säger John Alvbåge till FotbollDirekt.se.

- I ÖSK ser vi Elfsborg som en stor förebild och det här blir säsongens hittills största värdemätare. Vi har stor respekt för dem och jag tror att de har stor respekt för oss. Det blev ju bra matcher oss emellan ifjol också.

I fjolårets allsvenska lyckades Örebro bemästra ständiga guldfavoriten Elfsborg väl - 3-3 borta följdes upp av en kanonmatch hemma, 3-0. Hur pass mycket det betyder idag återstår att se, på försäsongen har Elfsborg varit formidabla medan ÖSK blandat och gett. Men John Alvbåge ser det som naturligt att hans lag inte är hundraprocentiga ännu, med tanke på sena nyförvärv som Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku.

- Det är klart att allt inte sitter ännu, men båda har kommit in bra i det redan, det märks att det är klasspelare. Sedan har Andreas Haddad imponerat på mig, han är otroligt säker i avsluten. Får han bara vara skadefri kommer han att göra många mål.

Vinterns osäkerhet i Örebro har nu bytts mot optimism och årets målsättning - sämst trea - känns nu självklar, menar Alvbåge.

- Framför allt har vi breddat truppen, nu är det konkurrens på varenda position. Och jag tycker att vi gjort riktiga profilvärvningar, det är kanske inte spelare som folk känner till, men det är namn som känns spännande, säger Alvbåge och räknar upp Haddad, Lushtaku, Rama, William Atashkadeh och Emil Berger.

Örebro kommer till matchen relativt skadefria, Patrik Haginge är borta från spel medan Samuel Wowoah är osäker. Såväl Valdet Rama som Kushtrim Lushtaku väntas starta matchen på Behrn Arena, som drar igång klockan 15:00.
 

Publicerad 2011-03-20 kl 11:28
Annons
Annons
Annons