POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Alvbåge om kvitteringen: "Tavla? Vad fan ska jag göra?"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge släppte in en AIK-kvittering i slutet av måndagens stormöte, ett ingripande som har ifrågasatts.
- Det är mindre bra gjort av mig, men tavla? säger Alvbåge själv.

Stormötet mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena under måndagen slutade 3-3, efter att de svartgula kvitterat i den 79:e minuten. Inhopparen Fredrik Brustad nådde högst och nickade in bollen i mål - via Blåvitts målvakt John Alvbåge som slog bollen upp i nättaket när han försökte rädda.

Efter matchen recenserade C Mores expert Jens Fjellström målet så här:

- Det där får man nog räkna in på tavelkontot. Jag tror Alvbåge tänker ta till ett baggerslag för att slå ifrån sig bollen i rädsla.

Men Alvbåge själv håller inte med om att det är en tavla.

- Fjellström är ju untouchable i svensk fotboll, så allt han säger är väl rätt. Men då kan han ställa sig i mål och jag ställer frågan tillbaka: "Vad fan ska jag göra?", säger han.

- Det är liksom hockey, jag står där och det kan komma en touch eller inte. Om det är en tavla, vad är det då när jag gör en riktig tavla? Om man till exempel tappar in den eller missar ett enkelt skott från halva plan? Det finns olika tavlor i galleriet och vill han att det ska vara en tavla får han tycka det. Då ställer jag frågan tillbaka: "Vad fan ska jag göra?". Jag hade kunnat agera på ett annorlunda sätt, absolut. Jag hade bara kunnat ta bollen hur coollugn som helst, men vem fan att tror att Nisse (Nils-Eric Johansson) som står precis framför mig ska missa bollen? Jag agerar utefter att det ska komma en touch, går ner ganska djupt och har händerna i sidan. Sen blir det ingen touch och bollen studsar högt, jag får vikten bakåt och det är klart att det är mindre bra gjort av mig. Absolut, det är inte bra gjort. Men tavla? Okej, tycker han det så får han tycka det. Jag håller mig stillsam i min kommentar där.

Alvbåge fortsätter:

- Hade jag attackerat boll, som jag ändå hade en tanke på att göra, då vet jag att Nisse är en klok man som bara skulle ha tagit ett steg in, då hade jag flugit in i hans rygg och han hade ramlat. Eftersom domaren gick mycket på akustiken när han blåste frisparkar i dag så hade han säkert agerat därefter också. Hade han (Nils-Eric Johansson) touchat så hade det kanske blivit en suverän räddning. Det är bara att ta lärdom av och göra det bättre. Nu ska jag hem och träna.

Var du nära att ta frisparken från Ishizaki (till 2-1)?
- Det är tungt där. Den är bra och jag tror att det nästan ska bli touch på den. Jag agerar när den passerar muren, det är därifrån jag går på boll. Sen får jag en negativ vinkel, kommer bakom och kanske blir lite rädd för stolpen. Eller rädd, jag vet inte. Det ingripandet var också mindre bra, men det är bara att åka hem träna ännu hårdare. Det känns ändå jävligt bra individuellt. Jag är i bra form och det är bara att studsa tillbaka.

Hur ser du på matchen annars?
- Den var jävligt fysisk och tuff. Det var långa bollar på Bengt, men de hade ingen Bengt utan det var andra gubbar. Det var många kilon och mycket kött som vi mötte. Vi försökte stå upp, men det är svårt med deras fasta situationer. Vi drog på oss mycket fasta situationer och de bygger sitt spel på att skapa fasta situationer. De lyckades göra tre mål på fasta situationer och det är jag jävligt besviken över. Det är jag jävligt missnöjd över, men samtidigt tar vi en poäng borta mot ett lag som är jävligt tuffa och bra hemma.

- Det kanske var kul att sitta hemma i soffan som neutral och käka popcorn, för det hände mycket hit och dit, men det var inget direkt skönspel. Det var mycket fajt och vilja. Jag tror de är lite besvikna, men det tror jag även att vi är.

Alvbåge avslutar:

- Men det är positivt, vi står och snackar om att vi är besvikna efter att ha tagit en poäng borta mot AIK. Det tyder på att vi är ett bra lag.

Se Jens Fjellströms syn på kvitteringsmålet i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-11 kl 22:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå