Alvbåge poängräddare för ÖSK

Örebro klarade 1-1 borta mot Halmstad. Det ska man tacka John Alvbåge för. Målvakten stod för en riktigt svettig insats mellan stolparna.

Inför matchen efterlyste Halmstads tränare Janne Andersson mer hunger i straffområdet.

Han ville spräcka den tre matcher långa måltorkan. Men Anderssons förhoppningar förvandlades till rena rama orgien i målmissar. Efter den första halvleken hade Halmstad 9-2 i avslut mot mål varav ett i målställningen. Men Mikael Rosén, Anel Raskaj och Marcus Olsson fick inte till avsluten och när de väl avlossades stod John Alvbåge i vägen.

I stället visade Örebro upp en dödlig effektivitet. Laget hade två chanser och gjorde mål på båda, det första underkändes dock på grund av hands på Roni Porokara. I den 43:e minuten hittade ÖSK rätt. Porokara slog ett inlägg som nickades upp i luften, i kamp med två försvarare vann Kim Olsen den efterföljande duellen och skarvade bollen till Tommy Wirtanen som skallade in 1-0. En riktig kalldusch för hemmalaget.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster. Halmstad radade upp lägen men lyckades inte få in den bakom en fenomenal Alvbåge. Till slut spräcktes ändå nollan. Andreas Johansson hittade Michael Görlitz som skruvade bollen förbi Alvbåge i den 71:a minuten. Därefter spikade Alvbåge igen trots att Halmstad skapade några halvlägen.