Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Alvén aktuell i Djurgårdens nya organisation - kan bli sportchef

På fredag presenterar Ingvar "Putte" Carlsson förslaget till Djurgårdens nya organisation. En av de aktuella för sportchefsjobbet: tidigare spelaren Stefan Alvén.

- Av respekt för Djurgården vill jag inte säga någonting, säger Alvén till fotbollskanalen.se.

Den 20 november läggs planen för Stockholmsklubbens framtid fram. På uppdrag av styrelsen har Ingvar Carlsson kontaktat ett flertal personer som kan ta över olika positioner inom klubben. Exakt vilka tjänster som tillsätts eller försvinner vill han inte berätta.

- Som du förstår kan jag inte gå händelserna i förväg. På fredag håller vi styrelsemöte och då ska alla bitar vara på plats. I nuläget är jag inte färdig med mitt arbete, säger Ingvar "Putte" Carlsson till fotbollskanalen.se.

Enligt flera uppgifter hör den tidigare Dif-, MFF- och Bois-spelaren Stefan Alvén till de som diskuteras i egenskap av ny sportchef eller en roll som liknar en sportchefs. Eventuellt rekryteras en manager, enligt brittisk modell, erfar Sportbladet. Ännu är inte klubbens hela organisation klar.

Stefan Alvén driver en advokatbyrå i Stockholm och har genom åren haft ett tätt samarbete med Dif. Bland annat har han jobbat juridiskt med spelaravtal, transferfrågor, kring Djurgårdens riskkapitalbolag och i samband med försäljningar.

- Jag vet inte hur uppbunden Stefan Alvén är, eller om jag ens ska föreslå rollen som sportchef för styrelsen, säger Ingvar "Putte" Carlsson.

Men om ni har möte på fredag, borde du väl ha kommit en bra bit på vägen?

- Jo, men jag vill inte säga bu eller bä angående Stefan Alvén, säger Carlsson.

När fotbollskanalen.se ringer Alvén uttrycker sig även han försiktigt.

- Om jag sade att jag blivit tillfrågad kunde journalisterna använda det som en bit i det här pusslet. Men om jag bara förnekade, hade det direkt blivit så att någon annan diskuterades i medierna. Som jag förstår presenteras det här på fredag. Därför vill jag, av respekt för Djurgården, inte säga någonting, säger Alvén.

Han förklarar att han trivs med sitt nuvarande jobb på advokatbyrån. Där kan Alvén kombinera sin bakgrund som fotbollsspelare med juristyrket.

Skulle du kunna tänka dig att jobba med fotboll inom Djurgården på en mer daglig basis?

- Återigen vill jag inte säga mer, av de skäl jag redan förklarat.

Publicerad 2009-11-15 kl 23:52
Annons
Annons
Annons